Araba Ekspertiz Fiyatları

Yayın: 11:08 - 14.06.2022
Güncelleme: 11:08 - 14.06.2022

Araba ekspertiz fiyatları, özellikle ikinci el bir aracı satın alma evresinde alıcı için gündeme geliyor. Alıcı, ilgilendiği aracın ne durumda olduğunu, geçmişte ne gibi sorunlar yaşamış olduğunu veya değişen parçası olup olmadığını bilmek istiyor. Ancak otomobil uzmanları için bile sadece dış görünüşe bakarak bir araç hakkında gerçekçi yorum yapmak mümkün değil. Aracı kullanmak yani test sürüşü yapmak, güçlü bir izlenim verse de burada da yine sağlıklı bir yorumlama için otomobiller konusunda uzmanlık ve tecrübe gerekebilir. Diğer yandan otomobiller konusunda çok bilgili, tecrübeli olsanız bile test sürüşü tek başına yeterli değildir. Ölçüm ve analiz ile en sağlıklı sonuçlar alınabilir. Söz konusu ölçüm ve analiz işlemine de oto ekspertiz deniyor. Peki, oto ekspertiz nasıl yapılıyor ve oto ekspertiz fiyatları nasıl belirleniyor?

Oto Ekspertiz Fiyatları Nasıl?

Araç ekspertiz fiyatları, yapılan işleme göre belirleniyor. Araba ekspertizi kaça yapılır sorusuna en net yanıt, detaylı bir online araştırma ile alınabilir. Ancak burada fiyata etki eden bazı faktörler de dikkate alınmalı. Bunların başında gelen kriter ise oto ekspertizin kapsamı oluyor. Ekspertiz, farklı alanlarda yapıldığı için farklı kategorilere ayrılarak paketler sunuluyor. Örneğin sadece genel ekspertiz yapılabilir ya da çok detaylı ekspertiz yapılabilir. Dyno testi, fren testi, OBD beyin testi, süspansiyon testi gibi farklı başlıklarda sunulan hizmetler ile farklı paketler söz konusu olabilir. Dolayısıyla bu paketlerin fiyatları da kapsamları gibi birbirinden farklıdır.

Oto Ekspertiz Nasıl Yapılıyor?

Araç ekspertizi yapılırken tarafsız bir şekilde aracın gerçek durumunu ölçmek, değerlendirme ve raporlamak esastır. Hangi konuda eksper görüşüne ihtiyaç duyuluyorsa o konuda ölçüm ve analiz sağlanmalıdır. Bunu yaparken de güncel teknik ekipman kullanmak, ölçümleri aracın fabrika verileri ile kıyaslamak önemli.

Oto Ekspertizde Araçların Frenleme Konusundaki Yeterliliği

Oto ekspertiz işlemlerinde frenleme konusu oldukça dikkate alınan bir konu. Frenleme yeterliliği için bazı test aşamaları süre gelmekte. Söz konusu frenleme yeterliliği test aşaması ise şu şekilde ilerlemekte.

Araba Ekspertizini Nerede Yaptırmalı?

Araba ekspertiz fiyatları araştırırken işlemi yaptıracak hizmet noktası konusunda da kararsız kalabilirsiniz. Burada tarafsız bir kurumdan destek almak önemsenmelidir. Kurum kültürü ile ve standartları olan hizmet anlayışı ile ekspertiz raporu sunan hizmet noktaları tercih edilmeli. Güvenilir bir kurumdan ekspertiz raporu almak, satıcı için de önemlidir. Bu raporu muhtemel alıcılarla paylaşarak güven verebilir.

Exit mobile version