Tecrübeli Bürokrat Ahmet Ağırman’a İstanbul Finans Merkezi’nde önemli görevlendirme

Yayın: 12:04 - 18.07.2022
Güncelleme: 12:04 - 18.07.2022

Önceki yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden olan BİMTAŞ – İSTON – İSFALT A.Ş. kurumlarda Genel Müdürlük yapmış olan Ahmet Ağırman, Ataşehir’de bulunan İstanbul Finans Merkezi (İFM), Varlık Fonuna bağlı Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığı belirtildi.

AHMET AĞIRMAN KİMDİR:

1961 Erzurum, Oltu doğumlu olan Ağırman, ilköğrenimini Oltu´da liseyi ise Kars´ta tamamladı. İ.T.Ü. Sakarya Mühendislik Fakültesi´nden 1985 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun olan Ahmet Ağırman, 1997 yılına kadar serbest olarak çalıştı. Erzurum İl Genel Meclis üyeliği, İl Daimi Encümen üyeliği ve Plan-Bütçe ve Mali İşler Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunan Ağırman´ın ilk İSTON deneyimi 1997 yılında başladı.

BİMTAŞ A.Ş.´nin kurulmasının ardından bu şirkette görev yapmaya başlayan Ahmet Ağırman, şirket bünyesinde koordinatörlük ve proje müdürlüğü görevlerinin ardından 2007 – 2011 yılları arasında BİMTAŞ AŞ´de Genel Müdür olarak görev yaptı. Çalışma süresince önemli projelerin içerisinde bulunan Ağırman; 1999 depreminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Kriz Masası Hasar Tespit Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.

Bu süreçte Deprem Master Planı´nın hazırlanması ve Afet Koordinasyon Merkezi´nin kuruluşunda önemli görevler yürüttü. Ağırman ayrıca, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Fatih ilçelerinin kentsel dönüşüm projelerinde de aktif olarak yer aldı. Yaklaşık 4 yıl İSTON Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Ahmet AĞIRMAN, 25 Kasım 2014 – 2019 yılları arasında İSFALT Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Ağırman evli ve dört çocuk babasıdır.

Exit mobile version