Kartal Belediyesi ile İşçiler Zam Konusunda Anlaşamadı, İşçiler Greve Gidecek

Yayın: 16:36 - 30.07.2022
Güncelleme: 16:36 - 30.07.2022

Kartal Belediyesi ile belediyelerde örgütlü bulunan DİSK’e Bağlı Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1. No’lu Şube arasında yapılan toplu sözleşme iş görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı.

Kartal’da 29 Temmuz Cuma günü yapılan görüşmelerde sendikanın en alt taban 400 TL talebi ile başlayan görüşmelerde işverenin, eski asgari ücret üzerinden görüşmelerin yapılmasını teklif etmesi üzerine sendika ve işçileri görüşmeyi sonlandırdı. Kartal Belediye işçileri, belediyeden çıkarken belediye koridorlarında “ -hak hukuk adalet” “ -işçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganlarla binayı terk etti.


Belediye binası önünde kısa bir açıklama yapan Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Murat Aydoğan “Teklifimiz kabul etmediler. Toplu sözleşmede söke söke alacağız. Bizim için görüşme bitmiştir. Verdiğimiz teklifler belli, tekliflerimizi kabul ediyorlarsa buyursunlar. Yoksa arabulucu sürecinde de görüşmeyeceğiz.

Kartal’da en alt  taban 400 TL teklifi ile girdik. Onlar bize, dalga geçer gibi, eski asgari ücret üzerinden konuşulacağını söyledi. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu işçi sınıfına hakarettir, küfürdür” dedik ve görüşmeleri sonlandırdık.


Şimdi 2 Ağustos’tan itibaren arabulucu süreci başlayacak, aynı rakamlarla gelirlerse görüşme yapmamız mümkün değil” dedi. Yaklaşık bir ayımız var. Son sözümüzde şu, grev yapamazlar diye düşünüyorlarsa, bir ay içinde greve çıkacağız. Herkese hayırlı olsun arkadaşlar” dedi.

Exit mobile version