AK Partili Göksoy, “Belediyenin işçiye teklifi görüntüde % 40 ama gerçekte % 4

Yayın: 16:51 - 30.07.2022
Güncelleme: 16:51 - 30.07.2022

Kartal Belediyesi ile belediyelerde örgütlü bulunan DİSK’e Bağlı Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1. No’lu Şube arasında yapılan toplu sözleşme iş görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanması neticesinde AK Partili Meclis Üyesi Haydar Göksoy konuyla alakalı yaptığı açıklamada ise Kartal Belediyesi’nin algı yaptığını ve personeline hak ettiği zammı vermesi gerektiğini belirtti.

Göksoy; “Bugün Kartal Belediyesi ile DİSK’e Bağlı Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1. No’lu Şubesi toplu sözleşme iş görüşmeleri toplantısı düzenledi.

Ve Sendika Kartal Belediyesi çalışanlarımızın haklarını ararken Belediyenin akıllara zarar bir teklifi karşında masadan kalkarak protesto eşliğinde belediyeyi terk edip belediyenin girişinde de bir kısa eylem yapıp dağılmışlar.

Konuyla alakalı şahsıma gelen bilgiyle bende işçi kardeşlerimize destek olmak için bir araştırma yapıp Kartallı hemşehrilerimize bir duyuru yaptım ve bu destekte çığ gibi büyüdü açıkçası.

Kartal Belediyesi yetkilileri tarafından teklif edilen % 40 zam oranının, aslında aldatıcı olduğunun hesabını yaptık, nasıl mı? Ayrıntılı şekilde izah edelim;

Görüntüde % 40 ama gerçekte % 4 diyebilirim.

Yani hesap şu

Kartal belediyesi eski asgari ücret üzerinden zam veriyor!

Kıyamet burada kopuyor çünkü;

Eski asgari ücret 4.253 tl

% 40 1.700 tl yapıyor

Toplam 5953 tl yapıyor

200 tl sendika aidatı

5.753 tl kalıyor

Şimdiki asgari ücret 5.500 tl olduğuna göre

Kartal belediyesi 250 tl zam yapmış oluyor

Buda % 4 e tekabül ediyor Yani her zaman dediğim gibi Algı Algı Algı” dedi.

Exit mobile version