DİSK / Genel-İş Sendikasından, İsrail vahşetine DUR DE!..

Yayın: 07:32 - 03.06.2010
Güncelleme: 07:32 - 03.06.2010

Filistin’e insani yardım götüren gemilere operasyon düzenleyerek insanlık suçu işleyen İsrail, Kartal meydanında da lanetlendi.
 
İsrail’in “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında Kıbrıs’ın güneyinden Gazze’ye doğru seyreden gemilere operasyon düzenlemesi ve bu operasyonda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine yönelik tepkiler çığ gibi büyürken Kartal’da sendikalcılar tepki gösterdi.

“İsrail vahşetine DUR DE” adı altında 02 Haziran 2010 Çarşamba günü Saat 12:30’da Kartal Meydanında yapılan protesto gösterisine tüm savaş karşıtlarını, Filistin dostlarını, Ortadoğu ve dünyada kalıcı barışı isteyen herkes yer aldı.

DİSK / Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanı  Veysel DEMİR, yaptığı basın açıklamasında; “İşgal edilmiş Filistin topraklarında uzun süredir devam eden, şiddet ve çalışma ortamı, sivil halka yönelik girişilen saldırılar ve yapılan katliamlar uluslar arası kamuoyunun vicdanını da kanatmaktadır. İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren gemilere düzenlediği saldırı orta çağ korsanlığını çağrıştıran bir eylem olarak insanlığın hafızasına işlenmiştir.  

Siyonist İsrail’in katliamlarına sessiz kalmamak, Filistin halkı başta olmak üzere tüm mazlum halkların yanında olduğumuzu haykırmak amacıyla,  

Katıl İsrail Filistin’den defol!

Gazze halkı yalnız değildir!

İsrail’le işbirliğine son!

Yaşasın küresel intifada!”  gibi sloganlar atıldı.  Protesto eylemi Kartal polisinin almış olduğu emniyet tedbirleri eşliğinde olaysız sonuçlandı.

Kartal Haber Gazetesi

Exit mobile version