SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Diş Dolgusu Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Yayınlanma:
ABONE OL

Dişlerinde çürük bulunan ve ağrı çeken insanlar “Diş dolgusu nedir?” diye merak ederler. Dolgu tedavisi, dişinizin doğal yapısının bozulması sonucu oluşan çürüklerin ve boşlukların içini doldurmak için yapılan bir yöntemdir. Kişiler tedaviyi yaptırmadan önce ilk olarak diş dolgusu fiyatları konusunda araştırma yaparlar. Fakat dolgu için tedavinin fiyatı uygulanacak yönteme ve yaptırdığınız yere göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu tedavi kapsamında üstün hizmetleri bulunan ve uygun fiyatlar sunan Diş Hekimi Özlem Özcan’ı tercih edebilirsiniz.

Diş Dolgusu Tedavisi

Diş hekimliğinde en çok uygulanan yöntemlerden bir tanesi diş dolgusu tedavisidir. Dolgu tedavisinin en çok tercih edilmesinin yanı sıra en çok dikkat edilenidir. Çünkü dolgu tedavisinin öncesinde veya sorasında yapılan hatalar büyük problemlere yol açabilmektedir. Özellikle ön diş dolgusu tedavisi diğer bölgelere göre daha hassastır ve dikkat etmeniz gerekir.

Bu yazımızda bahsetmiş olduğumuz unsurlara dikkat etmediğiniz taktirde dolgu sonrası şiddetli ağrılara maruz kalabilirsiniz. Diş dolgusu yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler konusunda bilgi sahibi olmak için yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Diş Dolgusundan Önce Yapmanız Gerekenler

Dolgu işlemi yapılmadan önce aldığınız tedbirler sayesinde operasyon sonrasında yaşayabileceğiniz sıkıntılı ağrılardan kurtulabilirsiniz. Bunun için tedavi öncesinde aldığınız ilaçlara ve yediğiniz yemeklere dikkat etmeniz gerekir. Diş dolgusunda önce yapmanız gerekenler şu şekildedir:

  • Asprin tarzı ilaçları tedaviden önce almamanız gereklidir.
  • Tedavi olacağınız gün herhangi bir spor yapmamalısınız.
  • Dudağınızda uçuk çıkmış ise dolgu tedavisi yaptırmamanız gerekir. Eğer uçuğunuz varsa tedavi öncesinde antiviral kremleri kullanmalısınız.
  • İşlem uygulanacak bölgede akne olmadığından emin olmanız gerekir.
  • Dolgu işleminden önce alkol tüketmek ortaya çıkabilecek ödemi arttırır.
  • Diş dolgusunu, çene ve ağız bölgesine aynı zamanda yaptırmamalısınız. Çünkü iki bölgede çıkan enfeksiyon birbirini olumsuz etkileyebilir.

Diş dolgusu tedavisinden önce listelemiş olduğumuz tüm bu unsurlara dikkat ettiğiniz sürece sorunsuz bir operasyon geçirmeniz mümkündür. Tedavi öncesi dikkat etmeniz gerekenlerin yanında diş dolgusundan sonra yapmanız ve yapmamanız gereken çeşitli işlemler vardır. Tüm bu işlemlere dikkat etmek, ağız ve diş sağlığını korumak adına son derece önemlidir.

Diş Dolgusundan Sonra Dikkat Etmeniz Gerekenler

Diş dolgusu tedavinizden sonra ağrı çekmeniz oldukça normaldir. Bu ağrıların en az seviyelerde olması için yapmanız gereken çeşitli şeyler vardır. Dolgu işlemi yapıldıktan sonra dikkat etmeniz gereken önemli noktalar şu şekildedir:

  • 1-2 saat süreyle dik bir pozisyonda durmanız gerekir.
  • 24 saat boyunca zorlayıcı hareketlerde uzak durmalısınız
  • En az 3 gün boyunca havuz ve denize girmemelisiniz.
  • 1 gün boyunca makyaj malzemelerinden uzak durmalısınız.
  • Tedaviden sonra 4 saat yüzüstü yatmamalısınız.

Diş dolgusu tedavinizden sonra listelediğimiz tüm bu unsurlara dikkat ederek ağrılarınızı en az seviyelerde tutabilirsiniz. Eğer ağrılarınızda bir hafifleme yoksa ve daha da artıyorsa vakit kaybetmeden diş hekiminize görünmelisiniz.

İlgili Haberler

Sağlık
14 Mayıs 2024
Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir? Onaylı randevu nasıl alınır?

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda hastanelerde onaylı randevu dönemi başladı. Peki hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir? Sağlık Bakanlığı son dakika açıklaması yaparak onaylı randevu sisteminin resmen başladığını duyurdu. Yeni sistemin hayata geçmesiyle birlikte önemli değişikliklerde oldu. Artık hastane randevusu alan hastalar, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00’ye kadar randevularını onaylamak zorunda. Randevu onayı […]

Umre Vize ve Ücretleri Hakkında ve Ek Hizmetler

Umre Vizesi: İçindekiler Umre İbadeti Hakkında Merak Edilenler. 1 Suudi Arabistan Umre Vizesi Başvuru Süreci ve Gerekli Belgeler. 1 Suudi Arabistan Umre Vizesi Türleri 1 Suudi Arabistan Vizesi Almak İsteyenler İçin İzlenmesi Gereken Adımlar. 2 Suudi Arabistan Umre Vizesi Başvurusu İçin Gereken Belgeler. 2 Suudi Arabistan Umre Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler. 3 Türkiye’den Umre Başvurusu. […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
BURAK BORA’YA GEL; KAN VER, CAN VER!

BAŞKALARININ HAYATI SİZİN DAMARLARINIZDA AKIYOR!     Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri 2013 yılından beri her sene kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenliyor. Bu sene 10.sunu düzenledikleri kan ve kök hücre bağışı kampanyası, bağışçıların katkılarıyla varlığını sürdürüyor. Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli hastalıklarla mücadele eden insanlara umut olmayı hedefliyor. Kızılay ile beraber […]

Sağlık
04 Mayıs 2024
Bakan Işıkhan X’ten açıkladı! 81 ilaç daha SGK geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ilk hesabından yaptığı açıklama ile 81 ilacın daha SGK geri ödeme listesine alındığını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Az önce sosyal medya hesabından biri açıklama yaparak SGK geri ödeme listesine alınan ilaçların güncellendiğini bildirdi. SGK tarafından yapılan yeni düzenleme ile birlikte 79’u yerli olmak üzere […]