Kartallılar, Kartallı Kazım Meydanı’ndan Atatürk Anıtı’na yürüyüş yaptı

Yayın: 07:46 - 31.08.2022
Güncelleme: 07:46 - 31.08.2022

26 Ağustos 1922’de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan ve Kurtuluş Savaşı’nı zafere taşıyan Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümü, gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

Akşam Saat 19.00’da binlerce vatandaş, Kartal Meydanına kadar gerçekleştirilecek yürüyüşe katılmak için Milli Mücadele kahramanı Kartallı Kazım’ın adının verildiği meydanda bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları hep bir ağızdan marşlar söyleyen Kartallılar, coşku içinde meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na doğru Zafer Yürüyüşünü başlattı.

Korteje, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Dilruba Oğulcuklu ve çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı.

Marşlar, sloganlar ve Atatürk resimleri ile süslenen meşaleler eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe çok sayıda Kartallı, evlerinin balkonlarından da alkış ve tezahürat ile eşlik etti. Yürüyüşte, kendisine; eşi Sibel Doğan Yüksel ve ilk milli bayram coşkusuna ortak olan oğlu Eymen Ali Yüksel’in eşlik ettiği Başkan Gökhan Yüksel, kortej boyunca balkonlarından yürüyüşü izleyen vatandaşları selamladı.

Kartal’ın dört bir yanının ay yıldızlı bayraklarla donatıldığı Fener Alayı, Kartal Meydanı’ndaki büyük buluşmayla sona erdi. Yürüyüşün sonunda Kartallı Kazım Meydanı’ndan gelen binlerce kişi, Meydanı’nda bekleyen kalabalıkla birleşerek adeta sevgi seli oluşturdu.

Exit mobile version