Kartal Uğur Mumcu Mahallesi İmar Planları Mecliste oy birliğiyle kabul edildi

Yayın: 18:49 - 14.10.2022
Güncelleme: 18:49 - 14.10.2022

Kartal Uğur Mumcu Mahallesinde uzun yıllardır beklenen İmar ve Kentsel Dönüşüm meselesinin çözümünde önemli bir gelişme yaşandı, İmar Plan Notları Kartal Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.  

775 Sayılı Kanun hükmüne göre 2 nolu Gecekondu Önleme Bölgesi olarak planlanmış Mahallenin tamamı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın (TOKİ ) olurları ile hazırlanan İmar Plan Notları Meclis Üyelerinin büyük gayretleriyle Kartal Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Nasıl bir süreç yaşanacak?

Kartal Belediyesi tarafından en kısa zamanda askıya çıkacak olan bu karar 30 gün askıda kalacak. Askı sürecinde herhangi bir itiraz yaşanmaz ise akabinde uygulamaya geçileceği belirtildi.   

Kartal Belediyesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın (TOKİ ) Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında 24/05/2011 tarihinde yapılan protokol gereğince; Uğur Mumcu Mahallesi 2 nolu Gece Kondu Önleme Bölgesi İmar Planlarında yer alan konut alanlarının kentsel dönüşüm şartlarının iyileştirilmesine yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği çalışmalarının Kartal Belediyesi’nin uktesine bırakılmak suretiyle yapılan değişiklikler Bakanlık tarafından uygun görüldüğü bildirildiğinden dolayı askı sürecinden sonra uygulama başlamış olacağı belirtildi.

Exit mobile version