SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Eğitim Bir Sen kaliteyi tescil ettirdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun katılımıyla Pendik YKM’de Dayanışma Programı düzenledi. Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, İstanbul 4 No’lu Şube; 2010 yılında bir önceki mutabakat rakamlarına göre 639 yeni üye ile oransal bazda en fazla büyüyen şube dedi. İstanbul 4 No’lu Şube’nin “Kalite Yönetim Sistemi” başvurusunun yeni sonuçlanması üzerine ISO 2008 Kalite Belgesini Şube’ye Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu takdim etti.

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Dayanışma Programı düzenleyen Eğitim Bir Sen açılışı Mehteranla yaptı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun katılımıyla yapılan programda THM Sanatçısı Cem Murat Dişli, Gazze ve İskenderun Şehitleri nedeniyle Halk Müziği yerine ilahi seslendirdi. Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların bazı Şube Başkanları, STK Başkanları ile üyelerin katıldığı toplantıda şube faaliyet sunusu ve büyüme grafikleri yoğun alkış aldı.

2009 yılında Pendik’te 622 üye ile mutabakata imza atan Eğitim-Bir-Sen 2010’da 939’a imza atarak 317 büyüme ile Pendik’te yetkiyi almakla kalmayıp aynı zamanda 2621 üye ile Şube bazında da yetkiye uzandı.

 İstanbul’da 14.239 üye ile en büyük eğitim sendikası olan Eğitim Bir Sen’in Pendik YKM’deki Dayanışma Programında Kartal-Pendik-Maltepe-Adalar-Sultanbeyli ve Tuzla İlçe Temsilcilerine başarılarından dolayı plaket verildi.

 

Şube Başkanı Ali Yalçın, Eğitim iş kolunda Milli Eğitim Bakanlığı’nda farkı 5 bin’e çıkardık. Genel Yetki için tempoyu düşürmeden çalışmaya devam edeceğiz dedi. Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin yaptığı selamlama konuşmasında Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen’in demokrasiden özgürlüklerden yana duruşunu takdir ettiğini belirterek başladığı konuşmasının çoğunluğunu Mavi Marmara yolcularına ve şehitlere ayırdı.

Eğitim Bir Sen Sivilleşmeden ve Özgürlüklerden Yana

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Pendik YKM’de katıldığı dayanışma programında sivilleşmeden ve özgürlüklerden yana bir sendikacılık yaptıklarını söyledi. Sendikacılığı özlük ve özgürlük olmak üzere iki önemli eksen üzerinden yaptıklarını ifade ettiği konuşmasında demokrasinin standardının yükselmesi ekmeğimizin büyümesi demektir dedi. Emek ve ekmek mücadelesinde grev ve toplu sözleşmenin en önemli silah olduğunu söyledi. Genel Başkan Gündoğdu, 2009 Toplu Görüşmelerinde Grevli ve Toplu Sözleşmeli bir sendika yasası için net tavır koyduk ve eğer adım atılmaz ise masaya bir daha oturmayacağımızı belirttik. Abant’ta yapılan Çalıştay bizim kararlılığımızın bir sonucudur. Anayasa değişiklik paketinde yer alan Sözleşme Hakkı halkoylamasında sonra önemli bir kazanç olacak ve memur sendikacılığı anlam kazanacaktır. Her defasında masa değil yasa sorunlu diye ısrar etmemiz boşuna değildi. Memur-Sen sayesinde halk oylamasından sonra sözleşme hakkı ile memur sendikacılığındaki en önemli adım atılmış olacak dedi. Genel Başkan Gündoğdu, Toplu Görüşme Primi geri geliyor ve Ocak 2010’dan itibaren primler ödenecek dedi.

2010’da En Fazla Büyüyen Şube

Eğitim-Bir-Sen’in 2009 yılında çok fazla üye kaydettiğini belirten Genel Başkan Gündoğdu, 2009 mutabakatları ve 2010 mutabakatları dikkate alındığında rakamsal olarak en fazla büyümenin İstanbul 4 No’lu Şube’de gerçekleştiğini ifade ederek 639 kişilik bir artış söz konusu, emeği bulunan bütün sendika yöneticilerimizi ve üyelerimizi kutluyorum dedi. İstanbul genelinde Eğitim Bir Sen’in yetkiyi almış olması son derece önemliydi bütün başkanlarımı kutluyorum dedi. Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube tarafından 2009 yılında başlatılan ISO 2008 Kalite Belgesi’nin programdan bir gün önce alınmış olması dolaysıyla Şube Başkanı ve yönetimi kutlayan Gündoğdu, ISO 2008 Kalite Belgesini Şube Başkanına takdim etti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]