Maltepe’de açılan “Adalet Meydanı” isminin İBB Meclisi’nden Onay alınmadığı iddia edildi

Yayın: 14:02 - 09.11.2022
Güncelleme: 14:02 - 09.11.2022

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla hizmete açılan “Adalet Meydanı” isminin, İBB’nin ilgili komisyonunda görüşülmeden ve meclis onayı olmadan “Adalet Meydanı” ismi verilerek hizmete açıldığı iddia edildi.

İBB ilgili komisyon üyelerinden alınan bilgiye göre açılışı yapılan alanın isminin mecliste komisyonlarda görüşülmeden aceleyle açılışının yapıldığı belirtildi. İBB Meclisinde görüşülmeden ve gerekli karar alınmadan açılışı yapılan “Adalet Meydanı”nda resmi törenlerin yapılması da uygun değildir.

Gazetemizde meydanın açılış haberini “İBB’den Maltepe’ye küçücük bir meydan için görkemli açılış töreni” başlığıyla haber olarak yer vermiştik.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce (İBB) yapılan Maltepe’nin yeni meydanı “Adalet”, “150 Günde 150 Proje” kapsamında düzenlenen bir törenle açılmıştı.

İMAMOĞLU: “İSMİ ‘ADALET’ OLAN BİR MEYDANIN HEYECANINI YAŞIYORUM”

Adalet Meydanı olarak açılışı yapılan törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Maltepe’de olmanın, ismi ‘adalet’ olan bir meydanın, bir parkın açılışını yapmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum” diyen İmamoğlu, kendilerinin de İstanbul’u “adil, yeşil ve yaratıcı” bir kent konumuna getirmek amacıyla yola çıktıklarına vurgu yaptı. “Büyük kent demek, bazen büyük imkânlar, büyük fırsatlar demektir” diyen İmamoğlu, “Ama eğer o kentte var olan imkânlar ve fırsatlar eşit dağıtılmıyorsa, vatandaşımız o nimetlerden eşit bir biçimde yararlanmıyorsa, ortada çok büyük bir sorun var demektir.

Ama şunu söyleyeyim: Eğer bu konunun önünde dirençli bir biçimde duracak kitle yoksa, insanlar yoksa, o zaman daha büyük sorun var demektir. Adaletsizlik, birlik ve beraberlik duygusunu yakar, hatta toplumları içten içe yıkan bir sürece dönüşür” ifadelerini kullandı.

KILIÇ’TAN İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Maltepe’deki alanın yıllarca işgal edildiğini belirten Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Kamunun kullanması gerekirken, birilerinin cepleri dolduruldu” dedi.

İmamoğlu’nun göreve geldikten sonra verdiği talimatla çalışmaların başladığını kaydeden Kılıç, “Burayı da yeniden Maltepe halkının tören alanı olarak kazandırdık. Öncelikle şahsınızda tüm çalışma ekibinize çok çok teşekkür ediyorum.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan yola çıktığında, Türkiye’nin temel bir sorunu olan ‘Adalet’ diye yola çıkmıştı. Ve milyonlarla burada buluştuktan sonra, istedik ki buranın adı da ‘Adalet Meydanı’ olsun. Sayın Belediye Başkanım, sahilimizde işgaller devam ediyor. Hala işgallerimiz var Büyükşehir sahası içerisinde. Bunların, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da temizlenerek Maltepe halkının hizmetine açılmasını istiyoruz” diye konuşmuştu.

Exit mobile version