Kartallı öğrenciler, İngilizce ve staj çalışmalarını Çekya / Prag, Romanya / Bükreş’te yaptılar   

Yayın: 13:12 - 01.12.2022
Güncelleme: 13:12 - 01.12.2022

İstanbul / Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Okul Müdürü Cengiz ATASOY liderliğinde; Makine Teknolojisi öğretmeni Fatoş KOÇANALI, Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Çiğdem TUFAN TUĞCU, Fevzi İŞÇİOĞLU ve İngilizce öğretmeni Sema ÇAKMAK’ın özverili çalışmalarıyla “ROBOT TASARIM VE PROGRAMLAMADA ESNEK, GEÇİRGEN, YATAY HAREKETLİLİK” adlı ERASMUS+ projesini tamamladı.

Erasmus+ Programı AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirliklerini desteklemektedir.

Ulusal Ajans’ın katkılarıyla Erasmus+ proje kapsamında; öğrenciler hiç bir masraf yapmadan, İngilizce ve staj konusunda mesleki eğitimler alarak Çekya / Prag ve Romanya / Bükreş’te “ROBOT TASARIM VE PROGRAMLAMADA ESNEK, GEÇİRGEN, YATAY HAREKETLİLİK” proje konusunda üç haftalık stajlarını başarıyla tamamladılar.

Makine Teknolojisi Alanından 5 öğrenci 22 Mayıs 11 – Haziran 2022 tarihlerinde Çekya / Prag’da, Bilişim Teknolojileri Alanından 5 öğrenci 15 Ekim – 04 Kasım 2022 tarihlerinde Romanya / Bükreş’te staj yaparak; Avrupa’daki tanınırlığı ve doğrulaması yapılabilen Katılımcı Sertifikası, Europass Hareketlilik Belgesi ve Europass CV alarak iş yaşantılarında daha donanımlı olmalarına katkı sağlayacak belgelerini aldılar.

Öğrenciler ve refakatçi öğretmenler; AB kültürü ve staj yapılan ülkeler hakkında bilgilendiler. Yeni yerler gördüler, farklı yemek kültürlerini deneyimlediler.

İstanbul / Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, daha fazla öğrencinin ERASMUS+ projelerine dâhil olarak yurt dışı staj hareketliliğine katılımını istemekte ve desteklemektedir.

ERASMUS+ FARK YARATIR düşüncesinden hareketle hedefleri; okulun, iş piyasası ve sosyal çevrede bilinirliğinin artmasına katkı sağlamak böylelikle; öğrencilerinin ders başarılarının artması, okula olan aidiyet duygularının güçlenmesi ve beş yıl içerisinde tercih edilen başarılı okullar içinde yer almasıdır.

Aynı zamanda; iş istihdamlarına pozitif katkı sağlamayı, okulunun alan ve dallarıyla ilgili sektördeki firmalarla işbirlikleriyle daha fazla öğrencinin meslekleriyle iş bulmalarına katkı sağlamayı hedeflemektedirler.

Exit mobile version