Kartal AK Parti’de yeni İlçe Başkanı kim olacak?

Yayın: 22:13 - 11.03.2023
Güncelleme: 22:13 - 11.03.2023

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde Milletvekilliği Aday Adaylığı için istifa eden Ebubekir Taşyürek’ten boşalan AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı’na belirlenecek isim için İl Başkanlığı tarafından temayül yoklaması gerçekleştirildi.

Temayül Heyecanı

AK Parti Kartal İlçe Teşkilatında ilçe Başkanlığı için temayül heyecanı yaşanıyor

Teşkilatın gazını almak amacıyla formalite gereğince yapıldığı bilinen temayül yoklamalarında genelde önceden belirlenen bir isim açıklanır lakin bu durumu bile bile yine de Ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarının tercihine bakmak için böyle bir uygulama yapılır.

İlçe teşkilatı içinden birisi mi belirlenecek? Yoksa sürpriz bir isim mi açıklanacak!..

Kartal’da ilçe teşkilatını yönetecek isimler merak ediledursun, teşkilat dışından gelebilecek bir isime karşı rahatsızlıkların oluşacağı belirtiliyor.

Kulislerde konuşulan isimler arasında; Teşkilat içinden öne çıkan isimler arasında Meclis Üyeleri, Haydar Göksoy, Muhammer Bektaş Nizamettin Altıntaş, Nimet Gündoğdu, Mustafa Soykan, Zeki Karaismailoğlu, Fikret Polat yer alırken, teşkilat dışından olup fakat daha önce ilçede başkan yardımcılığı yapmış olan ve herkes tarafından çok sevilen Adem Gökçe’nin de favori gösterildiği konuşulmaktadır.

İlçe teşkilatında yapılan temayül oylamasının karar verme makamına azda olsa etki ettiğinin bilinmesine rağmen, seçimlere az bir zaman kaldığı ve çok önemli bir seçim olduğu gerekçesiyle açıklanacak olan isimin etrafında birleşip seçimlere tam gaz çalışılacağı düşüncesinin hakim olduğu da gözlenmektedir.

Belirlenecek olan yeni ilçe başkana şimdiden başarılar dilerken, pandemi döneminde kapatılan mahalle teşkilatlarının bir an önce açılması ve dargın, küskün, çekimser kalanlara bir an önce ulaşıp gönüllerinin kazanılması için çok hızlı ve gayretli çalışılması gerektiğinin genel merkez tarafından sıkı takip edileceği belirtildi.

Selametle kalınız

Kenan GÜLERCİ
Exit mobile version