SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Başkan Gökhan Yüksel’den 18 Mart Mesajı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Atalarımızın uğruna canlarını feda ettikleri vatanımıza ve onun manevi değerlerine sahip çıkmak, savunmak ve yaşatmak boynumuzun borcudur.” diyen Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Değerli Kartallı komşularım;

18 Mart Çanakkale Zaferi, bir milletin hür yaşamak için canı pahasına yazdığı, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır. ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünün hafızalara kazındığı, tarihin gördüğü en büyük mücadelenin adıdır Çanakkale Zaferi. Bugün, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü, büyük bir gurur ve heyecan ile anıyoruz.

Bu zafer, aynı zamanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar Grubu Komutanı olarak görev aldığı, Çanakkale Muharebesi’nde mücadelesiyle kahramanlaştığı bir dönüm noktasıdır.

Vatanın dört bir yanından gelerek adını tarihe yazdıran şehit ve gazilerimiz, şanlı Kurtuluş Savaşı’nın da öncüleri olmuşlardır. Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bölgesel bir askeri başarı değil, büyük Türk milletinin topyekûn ayağa kalkarak yükselttiği bir diriliş abidesidir.

Hürriyet aşkıyla düşmanın karşısına dikilen Mehmetçiklerimiz, cephedeki mertlikleri ve insanlık timsali üstün savaş ahlaklarıyla işgalcileri bile kendilerine hayran bırakmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman askerlerimizin bu eşsiz mücadelesi, bugün de bizlere cesaret ve güç vermeye devam ediyor. Burada bize düşen en büyük sorumluluk, bu şanlı destanı idrak etmek ve gelecek nesillere aktarmaktır.

Büyük Önder’in de söylediği gibi, ‘Geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceğine yön veremez.’ Bir milletin tarihi, onun yarınlarına ışık tutacak kılavuzdur. Şanlı tarihimizin destansı mücadeleleri daima yolumuzu aydınlatacak. Bugün kutlu zaferimizi gururla anarken, aziz vatanımıza aynı kararlılıkla sahip çıkacağımızı tüm cihana tekrar ilan ediyoruz.

Dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde; vatan, bayrak ve hürriyet için şehit ve gazi olan, bugün bağımsız bir ülkede yaşayabilmemizi sağlayan, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman askerlerimizi şükran ve minnetle anıyor, milletimizin bu gurur gününü yürekten kutluyorum.”

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]