SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediye Meclisi’nde arena tartışması…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısında bir gazete de yer alan “Borç batağındaki belediye kasasından Arena’da loca keyfi” haberi iktidar ve muhalefete mensup  meclis üyelerini karşı karşıya getirdi.Sert tartışmaların ve sataşmaların yaşandığı meclis toplantısında AK Partili meclis üyeleri ilgili haberle ilgili genel  görüşme açılmasını istedi. CHP’li meclis üyeleri Kamer Kök, İbrahim Doğan ve Orhan İspekter şirketlerle ilgili belediye meclisinde genel görüşme açılamayacağı ve görüşülebileceği şeklinde görüş belirtmeleri üzerine belediye meclisinde çok gergin saatler yaşandı. Görüşme açılamayacağını, bunun kanuna uygun olmadığını belirten Kamer Gök, İbrahim Doğan ve Orhan İspekter’e AK Partili meclis üyeleri büyük tepki gösterdiler.

İşte tartışma yaratan sözler:

Abdi Kesimal, Ak parti meclis üyesi.

Ben burada fikirlerimi beyan etmek istiyorum, gündem dışı konuşma yapıyorum. Gündeme geçmiş değiliz. Kartal’da neler oluyor diye baktığımızda gerçekten üzüntü verici durumlar oluyor,

Maalesef. Belediye parasıyla 108 bin dolarlık Loca diye gazete başlık atmış. Ben buradan yola çıktım. Şimdi “Efendim yanlış yaptık düzelteceğiz” denilmekte Hep yanlışlar yapılıyor.”Sayın Başkan “Onu yanlış yaptık düzelteceğiz” diyor.  Bir doğru iş yapın Allah aşkına ya..O yanlış bu yanlış şu yanlış. Doğru tarafınız yok ki.” Diye konuştu.

Kesimal, şöyle devam etti: “ Şimdi düşünebiliyor musunuz Binali arkadaşım bana diyor ki “Açlar geliyor,şunlar geliyor bunlar geliyor. Bir yandan da benim belediye şirketim 108 bin dolarlık,600 bin dolarlık loca’da maç keyfini yapabiliyor. Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Sayın başkan diyor ki” Efendim biz bunu sponsor olarak verdik.” Sayın Başkan, yanlış yapan ve işi kıvıramayan insanları neden görevde tutuyorsun? Belediye başkanı burada olması lazımdı. Kim bu işe müdahil olduysa derhal görevden alınmalı arkadaşlar. Bunu yapmıyorsunuz bir yandan da savunma yapmıyorsunuz. “Efendim belediyenin 60 milyar borcu var” diyorsunuz. Zarf hikâyesi ZARF. 3 zarf. Nedir bu? Birinci zarfı açtınız geçmişi kötülediniz. İkinci zarfı da açtınız. İşi ehline vermiyorsunuz Sayın Başkan. Şimdi üçüncü zarfı açmanıza çok fazla zaman kalmadı. Kartal bu yanlışlardan kurtulacak inşallah” dedi.

İbrahim Doğan, CHP meclis üyesi.

“Arkadaşlar biz bu ülkenin vatandaşlarıyız bu ülke bizim ülkemiz. Hepimiz dostuz, kardeşiz. Hep beraber olaylara samimiyetle ve sağduyu ile yaklaşalım. Şu belediye binasının yapılışında mahkeme planları iptal kararı verdi. Bakın biz yasaları tanımak zorundayız, biz kanunlara uymak zorundayız. Maalesef siz Kartal’da siz yerleri bırakmadınız, hepsini sattınız” suçlaması yaptı.

Doğan, şöyle devam etti: “Bu siyasi anlayışın kırılması lazım. Bu ülke de ranta talana yağmaya göz yummamak sizin de göreviniz benim de görevim.Eğer yanlış varsa onları birlikte düzeltelim bu belediyeyi de birlikte yönetelim. Böyle bir loca alınması söz konusu değil. Yönetim kurulu gündemine alınmış. Sayın Başkan, bunu fark ettiği için iptal ettirmiştir. Dalayısıyle bu hatadan dönülmüş. Karar yok, orda da. Böyle bir şey yok. Sayın Belediye Başkanımızı yıpratmaya çalışıyorsunuz. Yapmayın arkadaşlar, yazıktır. Farklı konularda doğru şeyleri konuşalım. Ama olmayan bir şeyi bu platform’da tartışmak haksızlıktır, günahtır, arkadaşlar. Sayın Belediye Başkanımıza olmayan suçlamaları getirmek doğru değil. Bunları yapmayalım. Siz ne yaptınız? Arsaları sattınız. Yapmayın bunları arkadaşlar. Halk arkadaşlar her zaman doğrunun ve haklının yanındadır Bizim,yaptığımız yanlışlar yoktur.Hata yapılmışsa hatadan dönmesini de bilen insanlarız..Ama siz bunları yapmadınız arkadaşlar..Ben diyorum ki,kartal’da iyi şeyleri birlikte yapalım” dedi.

Temel Yaz, AK Parti Grup Başkanı.

Değerli meclis üyeleri sizleri selamlıyorum ve toplantımızın da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tabi burada Tamer Beyin hukuk geçmişine saygı duyuyorum. Fakat daha iyi  intiba edinebilmemiz için  burada kendi görüşünü yansıtan bir manifesto  imajı gibi konuştu..Ne var ki ilgili gazetenin muhabir arkadaş belediye başkanı ile görüşmesi var. Buda “Yok” deniyorsa ayrı bir konu. Başkan muhabir arkadaşla konuşma yapmış, cevap vermiş. Şirketleri tabi ki konuşmuyoruz, burada. Şirket istediği şeyi alabilir fakat bunun etik olup olmadığına bakalım, belediye ayağına bakalım. Eğer sokaktaki vatandaşımız beni karşısında gördüğünde her biri bana bu haberi söylüyorsa bu konu Kartal’ı ilgilendirir, belediye yi ilgilendirir. O zaman oradaki vatandaşımıza hayır bu şirketle alakalımı diyeyim? 106 bin dolara ve ya 600 bin dolarlık bir locaya gelince. Başkanın ifadelerinden ben yola çıkmak istiyorum. Son derece yanlış bir imaj. Kartursaş bir şirket. Başkan, “Siyaseten yanlış” diyor. Tamam, bu doğru siyaseten yanlış. Fakat 12 kişilik bir loca da böyle bir hakkı olamaz. Abdii Bey söyledi.”Bu işi beceremiyorlar.” İfadesini kullandı.

Apti Kesimal AK parti meclis üyesi.

 

Kamer Bey burada “ŞİZOFREN “  diye bir ifade kullandı. Bu ifadenin buradan çıkarılmasını istiyorum. Neden? Bu kelimenin ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz..Bir şey daha söyleyeyim.Genel görüşme talebimizin ne kadar doğru olduğunu  yapılan tartışmalardan anladım.Neden?Çünkü konunun dışında her şey konuşuldu bir tek genel görüşme isteğimiz görüşülmedi.Teşekkür ederim” dedi.

Kamer Gök,CHP  meclis üyesi.

“ Genel görüşme müzakere edildi nitelikli çoğunlukla kabul edildi. Dalayısıyle bu sürece yönelmeden bir kez daha ifade ediyorum. Hatta başkanın söylediğine de bende katılmak istiyorum.Ak partili Grup Başkan vekilinin  dikkatini çekiyorum.Meseleyi tartışalım müzakere edelim ve burada bir yanlış anlama varsa düzeltelim. Açıkça ifade ediyorum, süre de katılmak istiyorum. Genel görüşmeyi müzakere edelim” dedi.

Yusuf Memnun, CHP meclis üyesi ve Karyapsan Yönetim Kurulu Başkanı.

 

“ Karyapsan’ın Yönetim Kurulu Başkanıyım. Bizimle ilgili bir iddia var. Tamamıyla iddia Apti Bey’de iddia olabileceğini kabul etti. Böyle bir Rezervasyon veya her hangi bir şey zaten yok. Ama ısrarla ve ısrarla belediye konusu olarak ortaya konmasını maalesef anlayamıyorum. teşekkür ederim.

Taner Özdemir, Meclis Başkan vekili.

“Orda şirket yönetimi bir hata yapmıştır tabi biz bunun bir hata olduğunu Sayın Başkanımda bunun beye natını vermiştir..Arkadaşların  genel  gündem maddesine taşımış olmalarını Başkanımız bunun bir HATA olduğunu ilan etti. Oylama yapılması gerektiği belirtildi”  uyarısı yaptı.

Orhan İspekter, CHP meclis üyesi.

 

“ 1999–2004 senesinde bu mecliste görev yaptım. Bu mecliste belediye şirketleri ile alakalı bir çok tartışmayı ve belediyeleri konuşamadık. Abdii Beyin bu çalışma tarazını geçmişte bilen birisi olarak şaşkınlıkla izliyorum. Gelen talep yasal değil. Talep 26’yı kapsamıyor bunu gidip kayıtları incelesinler, görsünler. Her türlü basında  çıkan yazıya genel kurulda görüşülmesi mi gerekiyor? Kaldı ki bu 26. maddeyi kapsayan konu değil. Belediyenin müdürlükleri belli. Bunlarla ilgili bir şey varsa konuşalım. Şirketler ticaret kanununa göre, ticaret bakanlığı tarafından yönetiliyor. Ortada bir yanlışlık, usulsüzlük varsa zaten gereği yapılır. Şimdi ısrarla şirketler konusunda talebi dile getirmek nasıl bir yol almaya gerek var onları anlatmadınız. Yusuf Bey söyledi.”Böyle bir şey yok” dedi.Neyi tartışacağız? Sorusunu yönelterek ilgili gazetede çıkan haberin bir erde belediye meclisinde tartışılmasının bile  mantık dışı olduğunu vurguladı.

Daha sonra yapılan oylamalarda yardım sandığı ödemelerinin komisyondan  geldiği gibi kabul edilmesi oy çokluğu ile gerçekleşti.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]