SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da etkinlikler hız kesmeden devam ediyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. 10 – 17 Haziran etkinlikleri  şu şekilde:

“Sünnet Kıyafetleri Dağıtımı”     

“Sağlık Bizim İşimiz” hizmet anlayışıyla toplum ve çevre sağlığının korunması ve geliştirilmesi için sunduğu koruyucu, önleyici sağlık hizmetlerinde hız kesmeyen Kartal Belediyesi ,tüm Kartallılara yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyası kapsamında 16 Haziran 2010 Çarşamba günü saat 09:00’da sünnet kıyafetlerinin yanı sıra hediyeler de dağıtacak.

Kartal Belediyesi, sünnet gibi ciddi sonuçları olabilen cerrahi operasyonu yılda birkaç güne sıkıştırmak gibi bir uygulama yerine geçen yıldan beri tüm Kartallılara yıl boyu ücretsiz sünnet hizmeti veriyor. Kartal’da  oturan tüm çocuklar yılın her günü ,anlaşmalı özel hastaneler veya tıp merkezlerinde ücretsiz sünnet olanağından  yararlanıyorlar. 2009 yılında 1,100 çocuğun sünneti gerçekleştirilmiş ve bu yıl da 1.500 Kartallı çocuğun sünnet ettirilmesi hedefleniyor.

Çocuklara sünnet kıyafetleri de veren Kartal Belediyesi 16 Haziran 2010 Çarşamba günü saat 09.00 da Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla Hasan Âli Yücel Kültür Merkezinde sünnet kıyafeti dağıtımı yapacak. Düzenlenecek törende sünnet kıyafetlerinin yanı sıra çocuklara hediyeler de verilecek.  Aynı zamanda çocuklar için palyaço gösterileri ve yüz boyama gibi etkinliklerle eğlence de düzenlenecek.

“Ekolojik Pazar”

Bu hafta Ekolojik Pazar’da indirim var. Ürünlerin üretim miktarları artarken fiyatları azaldı. Fideler gelmeye devam ediyor son birkaç hafta kaldı. Almadıysanız acele edin. Bahçede yada balkonda saksılarda domatesler, salatalıklar, mis kokulu biberler yetiştirin.

Pazarımız sabah 7.00 den akşam 7.00 (19.00) ye kadar açık.

“Çocuk Oyun Atölyesi’nde oyuncakları göndermek için son hafta”

“Çocuk Oyun Atölyesi’nde oyuncakları gönderecek arkadaşlar   Haziran’ın 15 , 16 , 17’sinde Adıyaman’ da olacaklar. Adıyaman Ortanca İlköğretim Okulu’nda. Amaç her zaman yapılan  etkinlikleri oraya götürüp oradaki arkadaşlarla birlikte yapmak, biraz onlarla sohbet ,biraz kil yoğurmak,biraz topaç çevirmek ve aslında en önemlisi oyun oynamanın nasıl yararlı olduğunu birazda onlara gösterebilmek.

Bu etkinlik sanat ve sosyal gelişim için Gençlik Girişimcileri Derneği ile birlikte yürütülen bir projedir. Onlar oraya giderken sizde göndereceğiniz oyuncaklarla onlara  ulaşabilirsiniz. Peki nasıl?

·Ekolojik Pazar da 3 hafta boyunca Askıda Etkinlik yapılacak. Bu etkinlik ile stanttan bir oyuncak alıp askılardaki filelere atabilirsiniz.

· Evdeki  yıpranmamış hala oynanılabilir haldeki oyuncakları getirip filelere atabilirsiniz.

· Peki çocuklara bu oyuncakları teslim edildiğini size nasıl gösterebiliriz?

Kartal Belediyesi ücretsiz yelken yaz okulu başlıyor

Kartal Belediyesi çocukları deniz, rüzgâr ve yelken ile tanıştıracak, “Haydi Çocuklar Yelkene” projesini Yaz Okulu kapsamında 28 Haziran’da başlatıyor. 8-12 yaş grubundaki öğrencilere, emniyetli ve eğlenceli şekilde ücretsiz olarak yelken sporunu öğretecek kurslar kapsamında, sertifikalı yelkenciler yetiştirilecek.

Kartal Belediyesinin Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü ile birlikte yürüttüğü  “Haydi Çocuklar Yelkene” projesi, yaz sezonu boyunca 3 dönem tekrarlanarak, 28 Haziran Pazartesi başlayıp 27 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Maksimum 48 kg ve yüzme bilen çocuklardan seçilecek kursta öğrencilere, rüzgârla birlikte bilgi ve beceriyi birleştirip, yelkenli teknenin sevk ve idaresini sağlayarak hedefe ulaşılması konusunda taktik ve bilgiler verilecek. Düzenlenecek ücretsiz kurslar ile öğrencilere, taktik ve tekniğini kavratmak, yardımlaşma, paylaşma ve özgüveni geliştirmek, liderlik vasıflarını öne çıkarmak, yarışçı ruhu ve terbiyesi kazandırmak, başarmanın hazzını tadarken, doğaya duyması gereken saygıyı kazandırmak amaçlanıyor.

Hafta içi her gün 9:00 ile 12:30 saatleri arasında teorik ve pratik olarak 2 branşta yapılacak eğitimler 3 hafta sürecek. İlk olarak teorik branşta yapılacak eğitimlerde öğrencilere, denizde can ve mal emniyeti, yelken teorisi, rüzgâr kuvvetleri, terim ve rotalar öğretilecek.

Daha sonra verilecek eğitimlerde öğrenciler, tekneye hakim olma, seyir teknikleri, dümen hakimiyeti, rüzgar yönlerine göre yanaşma ve deniz oyunları hakkında uygulamalı eğitimler alacak. Pratik ve teorik eğitimlerden sonra ekipman ve giyim konusunda da kursiyerler bilinçlendirilecek.

Kartal’da ikamet eden ve eğitim gören öğrencilerin kayıt başvurularında öncelik sağlanacağı kurslarda, her dönemde 20 olmak üzere toplam 60 kursiyerin kaydı yapılacak.

KAYIT VE BAŞVURULAR: Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi,

“Haftanın Diğer Etkinlikleri”

Tiyatro

La Fonten Orman Mahkemesinde

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu

Yakacık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi

Cumartesi, 12 Haziran 2010 13:00

Tiyatro

La Fonten Orman Mahkemesinde

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi

Pazar, 20 Haziran 2010 12:00

Sergi

Ressam Emine BALER Resim Sergisi

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi

7 – 14 Haziran 2010

Çevre Haftası Etkinlik Programı”

Çocuklara daha yeşil ve mavi bir dünya bırakmak için 1 – 12 Haziran Çevre Haftası’ndaki etkinliklere bütün çevre gönüllüsü vatandaşlar katılabilir

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]