Kurban Bağışı Dolandırıcılığına Dikkat!

Yayın: 20:52 - 22.06.2023
Güncelleme: 20:52 - 22.06.2023

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan uyarı

Kurban Bağışı Dolandırıcılığına Dikkat!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, EMG’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kurban Bayramı öncesi Twitter hesabından vatandaşların mağdur olmaması için sahte para dolandırıcılığına, sosyal medyadan sahte içeriklerle karşı dikkatli olunmasını yaptığı paylaşımla duyurdu.

EGM, paylaşımında kağıt paralarda kullanılan emniyet şeridinin tüm banknotlarda gömülü olduğunu ve banknotun ışığa tutulduğu zaman kağıt para değerini, ayrıca TL harflerinin görülebileceğini belirtti.

‘Teyit edemediğiniz sosyal medya hesaplarına güvenmeyin!…

Hassasiyetle dikkat etmelisiniz…

1-Mesaj, e posta veya sosyal medya paylaşımlarıyla karşınıza çıkabilecek kurban bağışı sahte içeriklere karşı duyarlı olun!

2-‘Kurban bağışı hisse bedeli’ başlıklı reklam ve ilanlar teyit edemediğiniz sosyal medya hesapları veya internet sitelerine ödeme yapmayın!

3-Teyit edemediğiniz ya da şüpheli gördüğünüz linklere tıklamayın, bu bağlantılar aracılığıyla kişisel ve finansal bilgilerinizi paylaşmayın.

4-Bağış hisse bedeli gibi işlemlerinizi yasal olarak yetkili kuruluşlara ait resmi internet üzerinden

SAHTE PARAYA DİKKAT!…

Öte canlı hayvan kurban pazarlarında sahte paraya karşı duyarlı olunmasını isteyerek,  filigranın paranın ön yüzünde sol tarafta yer aldığını hatırlatan EGM, holografik şeridin ise banknotların sağ ön yüzünde bulunduğunu ve tasarımla uyumlu çeşitli görsel motifler içerdiğini aktardı. Ayrıca holografik şerit folyoda TL ve paranın kupür değeri yer alırken banknotun hareket ettirilmesi halinde parlak ve renkli yansımalar gerçekleşeceği bildirildi.

Gizli görüntünün ise paranın sağ altında yedigen bir şeklin içinde bulunduğunu ve banknota yatay göz hizasında bakıldığında paranın kupür değerini gösteren gizli görüntünün görülebildiğini aktaran EGM, banknotlarda bulunan renk değiştiren şeridin, banknotun arka yüzünde olduğunu hatırlattı.

gerçekleştirin!

Cem Bakırcı’nın Haberi

Exit mobile version