SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) Yönetmeliği Cumhurbaşkanı Tarafından İmzalandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Yüzyılının vizyon projesi İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) yönetmeliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanıp 7 Temmuz 2023 Cuma günü resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye’nin 100. Yılında İstanbul’u dünyanın finans merkezi yapması hedefiyle yola çıkan İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) yönetmeliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanıp resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) %100 hissedarlığında kurulan TVF A.Ş’nin 20 yıl yöneteceği İstanbul Finans Merkezi’nin yönetmeliği belirlenmiş oldu. İstanbul Finans Merkezi Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal rekabet gücünü uluslararası alanda artırmak, finansal piyasalar ile ürün ve hizmetlerin gelişmesine ve derinleşmesine katkıda bulunmak, uluslararası finans ve sermaye piyasalarına entegrasyonu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yönetmelikle birlikte, İstanbul Finans Merkezi içinde yer alan ilgili tüm birimlerin kiralanması, yeni katılımcıların kabulü, İFM donatılarının işletilmesi, güvenlik, bakım, onarım ve aidat gibi unsurların tamamı İstanbul Finans Merkezi A.Ş tarafından 20 yıllığına yönetilecek. Resmi gazetede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla onaylanan yönetmelik ayrıca tüm bu hedeflerin yanı sıra İFM’nin yönetilmesi, işletilmesi, katılımcı belgesi verilmesi ve tek durak büronun işleyişi ile 22.06.2022 tarihli ve 7412 sayılı İstanbul Finans Merkezi Kanunu’nun uygulanmasına dair usul ve esasları da belirliyor.

İşlemler Tek Durak Büro İle Hız Kazanacak

Teknolojinin gelişmesiyle her alan ve sektörde işleyişin hız kazandığı günümüzde işlemlerin hızla yürütülebilmesi de büyük önem taşıyor. Düzenlenen yönetmelik kapsamında altı bölümde 28 madde yer alırken bu maddelerle İFM’ye katılımdan işlem ve yönetim süreçlerine kadar pek çok konuda işleyişin nasıl yürütüleceği belirlenmiş oldu.

Yönetmelik kapsamında; 22.06.2022 tarihli ve 7412 sayılı İstanbul Finans Merkezi Kanunu’nun uygulanması, İFM’nin ofis alanlarının ve kapsam dışı alanların yönetilmesi ve işletilmesi, katılımcı belgesine, tek durak bürosunun işleyişine ilişkin iş ve işlemler yer alıyor.

Tek Durak Büro düzenlemesi ile İstanbul Finans Merkezi’nin katılımcı ve katılımcı adaylarının faaliyetlerine ilişkin izin, ruhsat, lisans ve benzeri onay başvuruları ile katılımcıların çalışmalarına ve belirlenen konulara ilişkin süreçleri hızlandıracak.

İlgili Haberler

Ekonomi
20 Mayıs 2024
Emekliye ŞAHANE ZAM! Yüzde 45’lik Yeni Emekli Zammı Açıklandı

SSK ve Bağ-Kur emeklisine şahane zam haberi geldi. Yüzde 45 zam tablosu açıklandı. İşte yeni emekli zammı ve maaş tablosu… Türkiye’deki 16 milyon emekli gözünü Temmuz ayında yapılacak maaş zammına çevirdi. SSK, Bağ-Kur, 4C emeklisi olanlar için zam oranları netleşmeye devam ediyor. TÜİK’ten açıklanan veriler emekli zammı için oldukça önem taşırken aynı zamanda Merkez bankası […]

Ekonomi
20 Mayıs 2024
Migros’tan 10 Günlük Büyük İndirim Kampanyası! Ayçiçek Yağı, Tuvalet Kağıdı YÜZDE 25 İndirimde

Migros, Mayıs ayının son kampanyasında fiyatları yüzde 25 düşürdü. Ayçiçek yağı, kahve ve bulaşık deterjanlarında büyük indirimler var. Kampanya 30 Mayıs 2024’e kadar sürecek. Migros Market, Mayıs ayının sonuna özel büyük bir indirim kampanyası başlattı. 20 Mayıs 2024 tarihinde başlayan kampanya kapsamında, pek çok üründe fiyatlar yüzde 25 oranında düşürüldü. Ayçiçek yağı ve kahve gibi […]

Ekonomi
20 Mayıs 2024
Temmuz 2024 En Düşük Emekli Maaşını Açıkladı

Son dakika haberi… Emeklinin beklediği sürpriz haber geldi. O isim Temmuz 2024 en düşük emekli maaşını açıkladı. 4A 4B 4C emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zam büyük bir heyecanla Takip ediliyor. Bir yandan zam için geri sayım devam ederken bir yandan emekliler SGK uzmanları tarafından yapılan açıklamaları Can kulağı ile dinliyor. Yeni açıklama Sosyal Güvenlik […]

Ekonomi
20 Mayıs 2024
Emeklilere Cumhurbaşkanı JESTİ! 21-22-23 Mayıs’ta 08.30’da 25.000 TL EK ÖDEME Onaylandı

Cumhurbaşkanından emekliye son dakika sürprizi geldi. EK ödeme onaylandı. 21-22-23 Mayıs’ta 08.30’da hesaplarınızı kontrol edin. Milyonlarca emekli için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz bir haber var. Yaklaşan bayram öncesi nakit sıkışıklığı yaşayan, maaş ve ikramiyenin yetmeyeceğini düşünen emeklilere resmen jest yapıldı. Kurban bayramını maddi anlamda daha rahat geçirmek isteyen emekliler, Cumhurbaşkanı talimatı ile harekete geçen kamu bankalarına […]