Kartal Belediyesi Umut Çocuklarını yelkene alıştırıyor

Yayın: 09:59 - 17.06.2010
Güncelleme: 09:59 - 17.06.2010

 

Kartal Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptığı çalışmalarına Umut Çocuklarını da ekledi.

Umut Çocuklarını denizle bütünleştirecek  “Deniz Yıldızı Projesi” adında bir proje başlatan Belediye, çocukları yelkene alıştırarak lisanslı sporcu yetiştirecek.

Kartal Belediyesi ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü işbirliği ile Vakıfbank Umut Çocukları Yatılı Özel Eğitim İlk Öğretim Okulu öğrencilerini, lisanslı yelken sporcusu yapmak için “Deniz Yıldızı Projesi“ni hayata geçirdi. 10-14 yaş grubunda yapılacak eğitimlerle aile istismarına uğramış çocukları, sosyal ortam ve mesleki formasyona alıştırarak, ileriye dönük meslek edinmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

Onlar Kumsalımızdaki Birer Deniz Yıldızı” sloganıyla ilk olarak yaklaşık 12 çocuğun Optimist branşında yapılacak yelken eğitimleri başladı. Üç hafta sürecek olan eğitim programının sonunda spora devam edecek öğrenciler, lisanslı yelken sporcusu olacak.

Proje kapsamında, yelken öğreniminin yanı sıra denizcilik sektörleri, denizcilik ile ilgili mesleki eğitime rehberlik edilmesi, çocukların iyi bir sporcu olması ve geçerli bir mesleki beceri kazandırılması hedefleniyor.

Exit mobile version