SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Hanefi Bostan Yeniden Kamu-Sen İl Başkanı seçildi

Yayınlanma:
ABONE OL

16.06.2010 tarihinde Saat: 19.00–22.00 saatleri arasında Anadoluhisarı Sabancı Öğretmenevi’nde yapılan Türkiye-Kamu-Sen İl Başkanlığı seçimini M. Hanefi Bostan kazandı. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı 34 şube başkanı ve yönetim kurullarının katıldığı seçimde 165 delege oy kullandı. M. Hanefi Bostan seçime katılan delegelerin tamamının oyunu alarak tekrar Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanlığı görevine seçildi.

 

M. Hanefi Bostan Kimdir?

                                                                                  

            1958 yılında Trabzon ilinin Çaykara ilçesinde doğdu. İlkokulu Çaykara’da, ortaokulu İstanbul Kartal Lisesi’nde, liseyi ise parasız devlet yatılısı olarak Boyabat’ta tamamladı. 1982 yılında Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimimi tamamladı. Aynı yılın Aralık ayının sonunda Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Tarih Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1986’da Said Halim Paşa’nın Hayatı isimli teziyle yüksek lisansını, 1993 yılında da XV-XVI. Asırlarda Trabzon Sancağında Sosyal ve İktisadi Hayat konulu tezi ile doktorasını tamamladı.

            1996’da Yardımcı Doçent kadrosuna atanan M. Hanefi Bostan, 2001 yılında M.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi’nin Tarih Bölümü Yeni Çağ Tarihi Anabilim Dalı’na kadrosuyla birlikte naklen atandı.

 2005 yılında, 43 şehir tarihi içinden XV-XVI. Asırlarda Trabzon Sancağında Sosyal ve İktisadi Hayat isimli kitabıyla Milliyet Gazetesi’nin Örsan Öymen – Kent Tarihi Ödülünü aldı.

1990 yılında Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı İstanbul Şubesinin Kurucu Başkanı, 1992 yılında Türk Eğitim-Sen İstanbul Kurucu Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı olan Hanefi Bostan öğretim üyeliği yanında, 20 yıldan beri de sendikacılıkla uğraşmaktadır.

1999-2001 yılları arasında Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi Denetleme Kurulu Başkanlığını yaptı. 2002 yılından ( üç dönemden) beri de Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi Denetleme Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

           Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi (Uluslararası), Karadeniz Araştırmaları Dergisi (Uluslararası),  ile aylık yayınlanan Tarih ve Düşünce Dergisi’nin, yıllık yayınlanan Çaykaralılar (Tarih ve Kültür) Dergisi’nin yazı kurulu üyesidir. Tarih ve İslam Araştırmaları Vakfı’nın ikinci başkanı, Fatih İlçe İnsan Hakları Kurulu ve Türk Dünyası İnsan Hakları Derneğinin Danışma Kurulu üyesidir.

          Evli ve üç çocuk babasıdır.

          Hanefi Bostan’ın değişik dergilerde yayınlanmış tarih ve eğitimle ilgili çok sayıda ilmi makalesi yanında, ayrıca basılmış iki kitabı bulunmaktadır:

          1. Said Halim Paşa (İrfan Yayınevi), İstanbul 1992

          2. XV- XVI. Asırlarda Trabzon Sancağında Sosyal ve İktisadi Hayat (Türk Tarih Kurumu Yayını), Ankara 2002

          M. Hanefi Bostan’ın basılmak üzere olan Karadeniz’de Nüfus Hareketleri ve Nüfusun Etnik Yapısı adlı ilmi bir çalışması daha vardır

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]