Sancaktepe’de “Mahalle Şenlikleri” dolu dolu geçiyor

Yayın: 05:19 - 20.07.2010
Güncelleme: 05:19 - 20.07.2010

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hizmet eden Sancaktepe Belediyesi bu yıl da yaz döneminin gelmesiyle her gün bir mahallede “Mahalle Şenlikleri” düzenliyor. Sancaktepeliler, “Mahalle Şenlikleri” ile ilk defa bütün mahalle bir arada olma fırsatını yakalıyor. Her gün bir mahalleye gidecek olan şenlik kervanı özellikle Sancaktepeli çocukların ilgi odağı oluyor.

 

Sancaktepe Belediye Başkan İsmail Erdem gecen yıl yapılan yaz şenliklerinde 19 Mahallede yapıldığını bu senede aynı şekilde Sancaktepe’nin bütün mahallerinde gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Erdem “Mahalle Şenlikleri” ile yaz dönemi için özellikle çocukları sevindirecek haberler verdi. Başkan Erdem; “Bu yaz döneminde 15 farklı branşta 2000 öğrenci yaz spor okullarına katılabilecek. Gelecek yıl ise 5000 çocuğumuza hizmet vereceğiz. Çocuklarımız sağlıklı büyümesi için her alanda elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“Mahalle Şenlikleri” geleneksel kültürümüzün bir parçası olan Mahalleli bilincinin oluşmasında büyük bir adım atılmış oluyor.

Sancaktepeliler,“Mahalle Şenlikleri” ile ilk defa bütün mahalle bir arada olma fırsatını yakalıyor. Günümüzde yakın komşusunu bile tanımayan fakat aynı apartmanı ve aynı mahalleyi paylaşan insanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. “Mahalle Şenlikleri” ile mahalle kavramının yeniden canlanıyor, birçok insan “Mahalle Şenlikleri” ile birlikte gülüyor birlikte eğleniyorlar… Düzenlenen bu şenliklerle geleneksel kültürümüzün bir parçası olan Mahalleli bilincinin oluşmasında ve sosyal toplum olma yolunda büyük bir adım atılmış oluyor. “Mahalle Şenlikleri”, akşam saatlerinde yapıldığı için işinden evine dönen ebeveynler, aileleriyle birlikte katılma fırsatını da yakalıyor.

Mahalle Şenliklerinde yok yok…

“Mahalle Şenlikleri”nde en çok eğlenen çocuklar oluyor. Sanaktepe Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Mahalle Şenlikleri’nde yok yok… Çocuklara yönelik; Karagöz, İllüzyon, Ortaoyunu, Akrobasi-Jonklör, Ateşbaz, Palyaço, Nasrettin Hoca, Keloğlan İbiş,  Curcunabaz, Uzun Adam gösterileri ve çocuk yarışmaları… Ayrıca açık havada sinema keyfide sunulan şenlikte her mahallede “Eyvah Eyvah” filmi gösterimi yapılıyor. Her gün bir mahallede olmak üzere toplam 19 mahallede yapılan “mahalle Şenlikleri” 19.07.2010 tarihinde son bulacak.

Exit mobile version