SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Festivalinde Kültür Sanat İçiçe..!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Kültür Sanat Festivali bu yıl da Kartallıları el ele, kol kola, tek yürek halinde bir araya getiriyor. Festivalin ilk gününde kendinden söz ettirecek muhteşem ses Edip AKBAYRAM vereceği konserle Kartallılara “merhaba” diyecek.

Festival, 23 Temmuz Cuma günü Neyzen Tevfik Meydanında, Neyzen Tevfik Heykeli önünden, Kartal Meydanına dek sürecek Festival Yürüyüşü saat 17:00’de başlayacak. Festival Yürüyüşü öncesi Neyzen Tevfik Meydanında Heykel Sergisi ve Asya’nın Kuklaları Fotoğraf Sergisi açılacak. Festival, birbirinden ünlü sanatçıların yanı sıra, mahallelerde düzenlenen açık hava sanat atölyeleri, satranç turnuvası, çocuk tiyatroları ve imza günlerini de içeren zengin bir programa sahip.

7 den 70’e her kesime yönelik aktivite ve eğlenceler ile dolu festival 23 Temmuz Cuma günü başlayacak. Festivalin açılışını yapacak olan Edip Akbayram Kartallılara keyifli dakikalar yaşatacak. Aynı gün Şenay Lamboğlu’da sahne alacak. 24 Temmuz’da Ogün Sanlısoy, Grup Tetra, Cihat Aşkın, Cana Gürmen, Aşkın Ensemble ile buluşacak olan Kartallılar, 25 Temmuz’da İstanbul Gelişim Orkestrasının yanı sıra Agon Halk Dansları Topluluğu ve Kartallı Amatör Müzik Gruplarını da dinleyecek. 26 Temmuz’da Suzan Kardeş ve Grup Bajar, 27 Temmuz’da Emre Saltık ve Taner Özdemir, 28 Temmuz’da Ege ve Grup Seritana birbirinden güzel ve hareketli parçalarını seslendirecekler.  29 Temmuz Leman Sam ve Grup Samsara, 30 Temmuz Mazhar, Fuat, Özkan, Grup Nena ve Ritüel Dans Gösterisi de yer alacak. 31 Temmuz’da gençlerin sevgilisi Emre Aydın sahne alacak. Söylediği şarkılarla gençlere heyecan dolu dakikalar yaşatacak Emre Aydın’ın yanı sıra Grup Kara Patlıcan, Avşin ve Grup Beşinci Element’de sahne alacaklar. Kartal Festivalinin finalini ise usta ses, duayen yorumcu, halk ozanı Neşet Ertaş yapacak. Birbirinden güzel konserlerle Kartal halkı tek yürek halinde yaz akşamlarını neşe içinde geçirecek.

Festival süresince açılacak Kitap Fuarıyla da, Kartallılar sevdikleri yazarlarla söyleşiler yaparken, kitaplarını da imzalatacaklar. Yirmiye yakın yayınevinin katılacağı Kitap Fuarı kapsamında yapılacak söyleşi ve imza günlerine Aydın Boysan, Miyase İlknur, Şükran Soner, Mehmet Faraç, Atol Behramoğlu, Ümit Zileli, Nedim Şener katılacak. Kartal Meydanında kitaplarını imzalayacak yazarlar, Festival alanında okurlarıyla da söyleşecek.

Festival kapsamında Kartal Meydanındaki konserler dışında Uğur Mumcu, Hürriyet Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezleri ile Yakacık Çınaraltı, Cevizli Çınar Parkı, Yalı Mahallesi, Esentepe 75. Yıl Parkı, Kartal Rıhtım Caddesi, Kartal Hamam Sokak, Ekolojik Pazar Eğitim Çadırını da kapsayan açık hava sanat atölyesi çalışmaları da yapılacak. 23-31 Temmuz tarihleri arasında Kartal’ın sekiz ayrı noktasında Resim, Seramik ve Model Uçak Atölyesi’nde etkinlik çalışmaları yapılacak. Festival süresince Kartal Hamam Sokaktaki açık hava sanat atölyesinde Cam Atölyesi çalışmaları yapılırken, 29-30-31 Temmuz tarihlerinde Kartal Ekolojik Pazar Eğitim Çadırında “Kartal Festivalinde Hamleler” başlıklı Satranç Turnuvası düzenlenecek. Yine festival süresince Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezleri ile açık alanlarda Çocuk Tiyatroları da yer alacak.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]