Evlilik kredisi başvuru tarihi verildi! 2 yıl ödemesiz 150.000 TL için başvurular başlıyor!

Yayın: 06:19 - 07.02.2024
Güncelleme: 06:19 - 07.02.2024

Evlilik kredisinde vatandaş son aşamayı merakla bekliyor. 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları başlıyor. İşte evlilik kredisi başvuru ve şartlarına dair tüm detaylar haberimizde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere müjdesini verdiği evlilik kredisine dair çalışmalarda sona geliniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evlenecek çiftlere verilecek krediye kaynak ise Aile ve Gençlik Fonu’ndan sağlanacak. Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisine dair yaptığı açıklamada ilk etapta deprem bölgesinden başlanarak tüm Türkiye’ye sağlanacak. Peki, evlenecek çiftlere faizsiz kredi ne zaman yatacak? Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? Evlilik kredisi şartları neler? İşte evlilik kredisi başvuru ve detayları…

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Genel Seçimleri ile müjdesini verdiği evlilik kredisi ailesini kurmak isteyen çiftler tarafından merakla bekleniyor. Çalışmalarında son aşamaya gelinen evlilik kredisinde amaç ekonomik şartları el vermeyen ve kendi yuvalarını kurmak isteyen çiftlerin maddi problemlerine destek çıkabilmek. Ülkemizdeki ekonomik koşulların zorlaşmasından sonra evlenmek isteyen birçok çift maddi yetersizlikler yüzünden yuvalarını kuramıyor. Bu kapsamda kurulan Aile ve Gençlik Fonu ile gençlere finansman desteği sunulacak.

150 bin TL evlilik kredisine Aile ve Gençlik Fonu finansman sağlayacak. Kredinin evlenmek isteyen gençlere sağlanması için öncelikle fonla ilgili çalışmaların tamamlanması bekleniyordu. Aile ve Gençlik Fonu çalışmaları son noktaya geldi. Deprem bölgesinde başlatılacak olan 150 bin TL evlilik kredisi desteğine başvuruların ise 15 Şubat 2024’den itibaren başlanacağı öğrenildi. Deprem bölgesine öncelik verilecek olan evlilik kredisi projesi ardından ülkenin her şehrinde sağlanacak.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisindeki amaçlanan genç yaşta evlenmek isteyen çiftlere finansman desteği sağlanması. Bu noktada Aile ve Gençlik Fonu ile gençlere kendi işlerini kurup geliştirmeleri konusunda da destek sağlanacak. 150 bin TL olarak verilecek kredide 2 yıl geri ödeme yapılmayacak. 2 yıl sonraysa faizsiz olarak aylık ödeme miktarı 3 bin 125 TL olacak. Toplamda 4 yıl sürecek ödemeler yeni evlenen çiftlerin cebini de zorlamayacak. Evlilik kredisi şartları ile detayları henüz resmi olarak açılmadı. Yönetmeliğin belirlenmesinin ardından tüm şartların ve detayların açıklanması bekleniyor.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evlilik kredisi başvuruları https://www.aile.gov.tr e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru şartlarını sağlayan çiftlerin müracaatları incelenip onaylandıktan sonra başlayacak. Çiftlere yapılacak ödeme toplamda 150 bin TL olacak. Her çift için 150 bin TL, yani toplamda 300 bin TL olmayacak. Hane için 150 bin TL yapılmış olacak.

Başvurularda gelir ve yaş şartına dair henüz bir kesinlik yok. Öncelikle deprem bölgesinden yapılan başvurular alınarak aile kurmak isteyen çiftler maddi olarak desteklenecek. Ardından tüm Türkiye’de başvurulan çiftlerin müracaatları değerlendirmeye alınacak.

ahmet keskin
Exit mobile version