Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüş saati belli oldu

Yayın: 13:20 - 07.02.2024
Güncelleme: 13:20 - 07.02.2024

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezer Avcı’nın da içinde bulunduğu Dragon kapsülünün dünyaya dönüş tarihi belli oldu. Artık sadece saatler kaldı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Dragon kapsülünün uzay istasyonundan ayrılarak dünyaya dönüş yolculuğu saatler içinde başlayacak. Spacex tarafından yapılan son açıklamaya göre kapsül Türkiye saati ile 16.45’te Uluslararası Uzay istasyonundan ayrılmaya başlayacak. Bu saatten itibaren Canlı yayınlarda başlayacak.

Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünyaya dönüş yolculuğunun bugün Türkiye saati ile 17.20’de başlaması bekleniyor. Yolculuk yaklaşık 48 saat kadar sürecek. Dragon kapsülünün, ABD’nin Florida eyaletinin doğusunda bulunan Atlas Okyanusu ve batısındaki Meksika Körfezi’nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından birine iniş yapması bekleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Dragon kapsülünün kapandığını duyurdu. Kacır paylaşımında, “Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın dahil olduğu Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülünün kapağı kapandı.” ifadesini kullandı.

kader gun
Exit mobile version