SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Emekliye CAN SUYU Olacak Müjde! Bayram İkramiyesi Zammı Açıklandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Milyonlarca emekliye can suyu olacak haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Emekli bayram ikramiyesi zammı kesinleşti, miktar ve tarih verildi.

15 milyondan fazla emekli vatandaş maaş zammını öğrendikten sonra gözünü bayram ikramiyesi zammına çevirdi. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisi ile birlikte dul ve yetim aylığı alanlarda bayram ikramiyesi ne kadar olacak sorusuna yanıt arıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısında emekliye ilave zam açıklaması yapmış ve aynı zamanda 2024 yılını emekli yılı ilan etmişti. Bu kapsamda milyonlarca emekli zam sevinci yaşarken aynı zamanda bayram ikramiyesi zammı için de açıklama geldi. Emekli Bayram ikramiyesine rekor zam geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024 emekli bayram ikramiyesi açıklamasını son dakika olarak duyurdu.

2024 EMEKLİ MAAŞI ZAMMI REKOR SEVİYEDE OLDU

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 2024 maaş zammına çevrilmişti. SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisi için bu yıl zam oranları eşitlendi. Emekli bayram ikramiyesi zamlı rekor seviyeye ulaşırken yılın ilk 6 aylık dönemi için yüzde 49.25 olarak belirlendi. Emekliler zamlı maaşlarını almaya da başladı. Zam farkı ödemeleri 6-7 Şubat tarihinde emeklinin IBAN numarasına yatırılırken Şubat ayındaki Maaşlar ise yüzde 49,25 zamlı olarak ödenecek. Diğer yandan en düşük emekli maaşına da artış yapıldı. Ocak 2024 itibarıyla en düşük emekli maaşı 10.000 TL oldu.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI İÇİN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Şimdi gözler nisan ayında kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesinde Bayram ikramiyesine çevrildi. Emekli bayram ikramiyesi 2024 ne kadar olacak kaç TL olacak soruları milyonlarca emekli tarafından merakla takip ediliyordu. Emeklinin beklediği o haber de geldi. Emekli bayram ikramiyesi zammı Açıklandı. Emeklilere bu yıl bayram ikramiyesi konusunda daha son derece cömert davranılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dün yaptığı açıklamada bayram ikramiyesi için hazırlıkların başladığını duyurdu.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunu ilk kabine toplantısında 2024 yılına emekli yılı ilan ettiklerini açıklamıştı. Emekli maaş zamları da bu doğrultuda yapıldı ve emeklilere rekor zam geldi. Şimdi gözler Bayram ikramiyesine çevrildi. 2024 emekli bayram ikramiyesi ile ilgili de ilk bilgiler gelmeye devam ediyor. Gelen son haberlere göre emekli bayram ikramiyesi en az 5000 TL olacak. Yani Ramazan Bayramı öncesinde 5.000 TL Kurban Bayramı öncesinde 5.000 TL olmak üzere toplam 10.000 TL’lik ikramiye planlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şu anda emekli bayram ikramiyesi ile ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde hazırlıkların tamamlanması sonrasında yeni bayram ikramiyesi miktarının kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]