SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Emekliye CAN SUYU Olacak Müjde! Bayram İkramiyesi Zammı Açıklandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Milyonlarca emekliye can suyu olacak haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Emekli bayram ikramiyesi zammı kesinleşti, miktar ve tarih verildi.

15 milyondan fazla emekli vatandaş maaş zammını öğrendikten sonra gözünü bayram ikramiyesi zammına çevirdi. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisi ile birlikte dul ve yetim aylığı alanlarda bayram ikramiyesi ne kadar olacak sorusuna yanıt arıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısında emekliye ilave zam açıklaması yapmış ve aynı zamanda 2024 yılını emekli yılı ilan etmişti. Bu kapsamda milyonlarca emekli zam sevinci yaşarken aynı zamanda bayram ikramiyesi zammı için de açıklama geldi. Emekli Bayram ikramiyesine rekor zam geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024 emekli bayram ikramiyesi açıklamasını son dakika olarak duyurdu.

2024 EMEKLİ MAAŞI ZAMMI REKOR SEVİYEDE OLDU

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 2024 maaş zammına çevrilmişti. SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisi için bu yıl zam oranları eşitlendi. Emekli bayram ikramiyesi zamlı rekor seviyeye ulaşırken yılın ilk 6 aylık dönemi için yüzde 49.25 olarak belirlendi. Emekliler zamlı maaşlarını almaya da başladı. Zam farkı ödemeleri 6-7 Şubat tarihinde emeklinin IBAN numarasına yatırılırken Şubat ayındaki Maaşlar ise yüzde 49,25 zamlı olarak ödenecek. Diğer yandan en düşük emekli maaşına da artış yapıldı. Ocak 2024 itibarıyla en düşük emekli maaşı 10.000 TL oldu.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI İÇİN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Şimdi gözler nisan ayında kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesinde Bayram ikramiyesine çevrildi. Emekli bayram ikramiyesi 2024 ne kadar olacak kaç TL olacak soruları milyonlarca emekli tarafından merakla takip ediliyordu. Emeklinin beklediği o haber de geldi. Emekli bayram ikramiyesi zammı Açıklandı. Emeklilere bu yıl bayram ikramiyesi konusunda daha son derece cömert davranılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dün yaptığı açıklamada bayram ikramiyesi için hazırlıkların başladığını duyurdu.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunu ilk kabine toplantısında 2024 yılına emekli yılı ilan ettiklerini açıklamıştı. Emekli maaş zamları da bu doğrultuda yapıldı ve emeklilere rekor zam geldi. Şimdi gözler Bayram ikramiyesine çevrildi. 2024 emekli bayram ikramiyesi ile ilgili de ilk bilgiler gelmeye devam ediyor. Gelen son haberlere göre emekli bayram ikramiyesi en az 5000 TL olacak. Yani Ramazan Bayramı öncesinde 5.000 TL Kurban Bayramı öncesinde 5.000 TL olmak üzere toplam 10.000 TL’lik ikramiye planlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şu anda emekli bayram ikramiyesi ile ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde hazırlıkların tamamlanması sonrasında yeni bayram ikramiyesi miktarının kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, sevgili gençler; İLGİLİ HABER Kartal’da “Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliğinde ilk atışlar Ünlü Basketbolcu Shane Larkin’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 16 Mayıs 1919’da Bandırma […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]