SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yakacık atış poligonu arsasının üzerinde ne oyunlar oynanıyor?

Yayınlanma:
ABONE OL

Yakacık Merkez Mahallesi Aydos mevkiinde bulunan 3 pafta,113 parsel numaralı ve tamamı Hazineye ait  52.610.00 m2 kare yüzölçümlü taşınmazın  7.257.00 m2’si üzerinde bekçi evi, poligon kule, bahçe bulunan ve Yakacık Avcılar Derneği tarafından spor amaçlı kullanıldığı belirtilen ilgili arsa ya biri 344.210.81 Tl ve diğeri de  127.922,02 Tl olmak üzere  yaklaşık 469 bin TL ecri misil cezası geldi.

Yakacık Avcılar Spor Kulübü Derneği’ne tahakkuk ettirilen ve’fuzulen işgalinizden dolayı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75 inci maddesi ve 19/06/2007 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmenliğin 85 inci uyarınca 20/04/2010 tarih ve753 sayılı komisyon kararına istinaden tahakkuk ettirilmiştir’denilmekte.

BAŞKAN ÇARESİZ

Yakacık Avcılar Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Üze, Yakacık Avcılar Spor Kulübü Derneği’nin 1986 yılında kurulduğunu, Poligonun ise 1985 yılından beri Avcılık sporuna hizmet verdiğini hatırlattı ve “ Derneğimiz üye aidatları ile ancak ayakta durabilmekte. İstanbul’da İstinye’den sonra tek atış poligonu olan Yakacık Avcılar Spor Kulübü Derneği poligonuna Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti avcıları bile gelerek burada atış eğitimlerini yapıyorlar. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen Avcılar poligonumuzdan yararlanmaktadırlar. Derneğimize yaklaşık 470 bin TL ecrimisil çıkarılmıştır. Bu çok büyük bir haksızlıktır. Derneğimiz bu parayı ödemesi mümkün değildir. Bu yanlışlık ve haksızlık mutlaka ortadan kaldırılmalı”şeklinde konuşarak çaresizlik içinde olduklarının altını çizdi.

Başkan Üzel, üzerinde eğitim amaçlı spor faaliyetlerinin yapıldığı alanın 2001 yılında İstanbul İl Spor Müdürlüğü ne devir olduğunu ve daha sonra nedense ilgili yerin Milli Emlak Dairesi Başkanlığına geçtiğini hatırlattı.

PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLMEK İSTENİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyesi İlhan Güzelgün, kendisinin bilgisine sunulan konu ile ilgili ilk görüşmeyi Yakacık Avcılar Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Üzel ve daha sonra da İstanbul İl Spor Müdürü Taner Taşpınar ile görüşerek konuyu masaya yatırdı ve mercek altına aldı. Söz konusu geniş arazinin bünyesi yakınında İşadamı Jak Kahmi’nin de arsası olduğunu öğrenen İlhan Güzelgün,”Kimsenin günahını almak istemiyorum. Ne var ki burnuma bazı kokular geliyor” diye konuştu.

İL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

AK Partili  Kartal İl Genel Meclis üyelerinin konu ile ilgilenmediklerini öğrendiğini belirten  CHP İl Genel Meclis üyesi İlhan Güzelgün, İstanbul İl Spor Müdürü Taner Taşpınar, ile görüşerek konunun çözümünde yardımcı olunması ricasında bulundu. Ne var ki Taşpınar,” 11 Aralık 2001 de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bu yer Milli Emlak’ten tahsis edilmiş. O günden bu güne kadar defalarca problem yaşanmıştır. Milli Emlak her hangi bir yeri tahsis ettiği zaman iki yıl süre verir. Ve derki”  Eğer siz burada istenilen tesisleri yapmadıysanız hiçbir yazışmaya gerek duyulmadan bu protokol iptal edilir” der. Bizden bu yeri de isteyen kulüptü tabii. BİZDE ”BUYUR” dedik. Madem ki istediniz bizde size yardımcı olduk, yer bu.  Ogün bugün Yakacık Avcılar Spor Kulübü Derneği oraya  doğru düzgün bir şey yapamadı. Bir takım tesisler yaptılar,yeterli olmasa da yaptılar.,faaliyetlerde bulundular.Başına her problem geldiği zaman  benden önceki dönemde ve benim dönemimde de yardımcı olduk.Benim vazifem spor kulüplerinin ufak tefek hataları da olsa. Sıkıntıları var, bunu biliyoruz. Benim işim sporun ve sporcunun yanında olmaktır. Bu konuda benim yapabileceğim bir şey yoktur. İlgili merci Milli Emlak Müdürlüğü’dür” dedi.

SİT ALANI İLAN EDİLMİŞ

İlgili konuyu İl Genel Meclisine götürmek isteyen İlhan Güzelgün, İl Spor Müdürü’nün samimiyetle konuya açıklık getirmesi ve elinden geldiği kadar yardımcı olmasına rağmen konunun kendisini açmasını belirtmesi Güzelgün’e sunduğu bir belge ile konunun seyri değişmiş oldu. ilgili arazinin Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul V numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü ilgili yazısı ile SİT alanı ilan edildiğini belirten yazıyı göstermesi konunun seyrini birden bire değiştirdi.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]