Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kartal’da Öğretmen Salih Nafiz Tüzün Anaokulu öğrencilerinin de katılımları ile büyüyor, yaygınlaşıyor.
Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamadığımız bu projede çocuklarımız her ayın eylem planına uygun çalışmalara katılmakta okul-veli işbirliği çalışmaları ile birbirinden farklı aktivitelerde görev almaktadırlar.
Sınıf içinde öğretmenlerimizin Etkileşimli Kitap Okuma yöntemlerinin zenginleştirilerek sundukları, haftanın kelimesi çalışmaları ile dikkat çekilen, uzman destekli etkileşimli çalışmalarla uygulanan bu projede öğrenciler dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyor, eserlerde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğreniyor; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfediyorlar.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayı çalışmalarında Çocuk Kitabı Yazarları Sema Yaylı ve Eda Şalcı ile buluşan çocuklarımız kalplerine akan masal nehrinde yüzüp ukulelenin ve bendirin güzel sesi ile kulağına fısıldanan sözlerin arkadaşı oldular..
“Masaldır bunun adı.. Dinlemekle çıkar tadı..” dediler ve masaldan uçan kelimelerin anlamları üzerine kafa yordular.” Kazan, Tokmak, Kervan, Kalbur,
Kumbaraların açıldığı çocukların nitelikli çocuk kitapları ile tanıştığı bu etkileşimli günden hepimize bol merak, heyecan ve gülücük kaldı.. Bir de masalların o eşsiz büyüsü..
Masalın büyüsü çocukları hep sarsın, tılsımlı kelimeler yaşamın kapılarını açsın tüm dünya çocuklarının yüzü gülücüklerle dolsun…