SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’ın Yeni Sloganı: “Kartal’ı Seviyorum”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali tiyatrolar, sergiler, kitap fuarı, atölye çalışmalarıyla ilçe geneline yayılan etkinliklerle sürüyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ festivalde Kartal’ın yeni sloganını açıkladı: “Kartal’ı Seviyorum”

 

Kartal Kültür Sanat Festivali Kartal Meydanı ve mahallelerde düzenlenen konser ve etkinliklerle sürüyor. Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok ÖZ, festivalde Kartal’ın yeni sloganının “Kartal’ı Seviyorum” olduğunu açıkladı. Düzenlenen etkinliklerde yer alan sanatçılar da “Kartal’ı Seviyorum” diyor.

Başkan ÖZ, yeni sloganın tanıtımı amacıyla Kartal Kent Enstitüsü Sinema Atölyesinde çekilen “Kartal’ı Seviyorum” kısa filmini Kartallılarla paylaştı. Filmde Kartallı esnaflar, sanatkarlar, ev hanımları, din adamları, gençler “Kartal’ı Seviyorum” diyorlar.

Kartal Belediye Başkanı Altınok ÖZ Kartal’ın sloganı ile ilgili şunları söyledi: “Yola çıkarken Kartallılara ‘Sizin için sevginiz için varım’ dedim. ‘Her şeyin başı koşulsuz sevmektir’ dedim. Kartal’ı sevgiyle yönetiyoruz. Kartal’ı ve Kartallıları çok seviyoruz. Bunun için de yeni sloganımız olarak ‘Kartal’ı Seviyorum’ diyoruz”

Kartal Kültür ve Sanat Festivalini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da mahallelere yaydıklarını aktaran Başkan ÖZ, festivali on ayrı yerde ve tiyatrolar, sanat atölyeleri, satranç turnuvaları, sergiler, kitap fuarıyla birlikte zenginleştirdiklerini belirtti. Konserler dışındaki kültür, sanat etkinlikleriyle özellikle çocuklara dönük çalışmaları ön planda tuttuklarını aktaran Altınok ÖZ bunun nedenini ‘kültür ve sanatla tanışmış insan geriye dönüp bakmaz’ diye belirtti.

Mahallelerde yapılan model uçak atölyelerinde çocuklar uçak yapımını öğrenirken, resim seramik atölyelerinde tuvallere resimler yapıp, killerle oyuncaklar üretiyorlar. Üretilen ürünler anı olarak çocuklara armağan ediliyor. Öte yandan cam atölyesinde cam işçiliği konusunda bilgi alan çocuklar ve büyükler, çalışmalara da katılabiliyor.

Festival kapsamında 29,30, 31 Temmuz tarihlerinde Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Eğitim Çadırında ise “Kartal Festivalinde Hamleler” isimli Ödüllü Satranç Turnuvası düzenlenecek. Yaklaşık 500 başvurunun kabul edilebildiği turnuva için binin üzerinde başvuru alındı.

Festival okurlarla kitabı ve yazarı buluşturmayı da başardı. Kitap Fuarında yirmi beş yayınevi yer alıyor. Kitap Fuarı imza-söyleşi günlerinde 27 Temmuz Salı gününün konuklarıAtaol Behramoğlu, Ümit Zileli, 28 Temmuz Çarşamba konuğu Mehmet Faraç, 29 Temmuz Perşembe İlhan Selçuk’un anılacağı söyleşili imza gününün konukları Miyase İlknur ve Şükran Soner, 30 Temmuz Cuma gününün konuğu ise Nedim Şener.

“Kartal’ı Seviyorum” diyerek konser veren Edip AKBAYRAM, Şenay LAMBOĞLU, Cihat AŞKIN, Cana GÜRMEN, Ogün ŞANLISOY, İstanbul Gelişim Orkestrası, Suzan KARDEŞ’in ardından 27 Temmuz’da Emre SALTIK ve Taner ÖZDEMİR türküleriyle Kartallılarla buluşacak. 28 Temmuz Çarşamba gününün konukları Ege ve Grup Seritana olurken, 29 Temmuz Perşembe günü Grup Samsara ve Leman SAM sahne alacaklar. MFÖ, Grup Nena ve Ritüel Dans Gösterisi 30 Temmuz’da Kartal Meydanında izleyiciyle buluşacak. 31 Temmuz Cumartesi gününün konukları Emre Aydın, Grup Kara Patlıcan, Avşin Eryiğit ve Grup Beşinci Element. Festivalin kapanışını ise 1 Ağustos Pazar günü Türk Halk Müziği’nin usta yorumcusu Neşet ERTAŞ yapacak.

Açık Hava Sanat Atölyeleri ve Kitap Fuarı Festivalin sonuna kadar açık olacak. Kartal Kadın Ürünleri Pazarı’da festival süresince her gün geç saate kadar açık bulunuyor.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]