Kartal Festivalinde Türkü keyfi

Yayın: 16:04 - 28.07.2010
Güncelleme: 16:04 - 28.07.2010

Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivalinde Suzan Kardeş, Grup Bajar, Taner Özdemir ve Emre Saltık rüzgarı esti.

 

Kartal Belediyesi tarafından “Her Yer Festival” sloganıyla düzenlenen Kartal Kültür Sanat Festivali bütün heyecanı ile devam ediyor. 10 gün sürecek festivalin dört e beşinci günlerinde Kartallılar Suzan Kardeş, Grup Bajar Taner Özdemir ve Emre Saltık’ın performansları ile hoş vakit geçirdiler.

Kartal Kültür Sanat Festivali kapsamında sahne alan sanatçılar, Grup Bajar ve Suzan Kardeş oldu. Havanın yağışlı olmasına aldırış etmeyen Kartallılar, Kartal Meydanını hınca hınç doldurdu. Grup Bajar’ın Özgün ve Kürtçe söylediği parçalara yağmur eşliğinde eşlik eden sanatseverler halaylarla coştu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan Suzan Kardeş Rumeli havalarını seslendirdiği repertuarıyla sevenlerine unutulmaz dakikalar yaşattı. Hareketli Rumeli şarkılarının ritmiyle dans eden Kartallılar gecenin sonlarına doğru kendilerinden geçti. En güzel şarkılarını Kartallılarla paylaşan Suzan Kardeş ve Grup Bajar’a gecenin sonunda Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi tarafından Kartal maketi hediye edildi.

Festivalin beşinci günü sahneye Taner Özdemir çıktı. Ünlü ustaların eserlerini seslendiren Özdemir, Kartallılara Anadolu ezgilerini seslendirdi. Emre Saltık’ın sahneye çıkması ile türkülere doyan Kartallılar, hep bir ağızdan türküler söyledi. Konser sonunda Taner Özdemir ve Emre Saltık’a Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından Kartal maketleri hediye edildi.

Festival süresince açık olan Kitap Fuarının imza-söyleşi günlerinde 29 Temmuz Perşembe İlhan Selçuk’un anılacağı söyleşili imza gününün konukları Miyase İlknur ve Şükran Soner, 30 Temmuz Cuma gününün konuğu ise Nedim Şener.

Kartal Kültür Sanat Festivalinde 29 Temmuz Perşembe günü Grup Samsara ve Leman SAM sahne alacaklar. MFÖ, Grup Nena ve Ritüel Dans Gösterisi 30 Temmuz’da Kartal Meydanında izleyiciyle buluşacak. 31 Temmuz Cumartesi gününün konukları Emre Aydın, Grup Kara Patlıcan, Avşin Eryiğit ve Grup Beşinci Element. Festivalin kapanışını ise 1 Ağustos Pazar günü Türk Halk Müziği’nin usta yorumcusu Neşet ERTAŞ yapacak.

Açık Hava Sanat Atölyeleri ve Kitap Fuarı Festivalin sonuna kadar açık olacak. Kartal Kadın Ürünleri Pazarı’da festival süresince her gün geç saate kadar açık bulunuyor.

Exit mobile version