Rotasyona Uğrayan Okul Müdürleri MEB’e Tazminat Davası Açıyor

Yayın: 07:58 - 29.07.2010
Güncelleme: 07:58 - 29.07.2010

Sendikamıza başvurup hukuki yardım talebinde bulunan ve çeşitli illerden ulaşan bilgilere göre binlerce okul müdürü MEB aleyhinde manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

 

Kanunsuz ve haksız olarak Rotasyon (Zorunlu Yer Değişikliği) işlemine tabi tutulan yaklaşık 15 bin okul müdürü Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve MEB Personel Genel Müdürü Necmettin Yalcın aleyhinde MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇIYOR. İstanbul’daki okul müdürleri ayrıca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız hakkında; münhal olan okulları ilan etmemesi ve bazı okullara keyfi olarak açık ilan etmeden okul müdürü ataması yapmasından dolayı üçüncü bir manevi tazminat davası daha açıyor.

Rotasyona tabi Okul müdürlerinin manevi tazminat açmaları için birçok neden bulunmaktadır.  Bu nedenlerden bir kaçını şöyle sıralamışlardır:

 

Binlerce okul müdürü bu ve buna benzer nedenler dolayısıyla haklarını gasp eden Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, MEB Personel Genel Müdürü Necmettin Yalcın ve İl Milli Eğitim Müdürleri aleyhinde ayrı ayrı 8000 ila 36000 TL arasında şahsi MANEVİ TAZMİNAT DAVASI açacaklarını ifade ettiler.

 

Türk Eğitim-Sen

İstanbul Bölge Başkanı

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

M. Hanifi Bostan
Exit mobile version