SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öz, Acilen Büyükşehir yasası değişmeli…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz, siyasi parti ilçe teşkilatlarına yönelik yaptığı ziyaretlerin bir durağı da  MHP Kartal İlçe Başkanlığı oldu.

MHP ilçe Başkanı Cemal Demiray ve partililerin Kartal hakkında merak ettiği soruları bir bir cevaplandıran Öz, “ Bu ziyaretlerimiz daha iyi yaşanabilir bir Kartal adına attığımız olumlu adımlardır” dedi.

 

Öz , Ülkücülerin anıtı sahiplenmeleri doğru bir adımdır

Ülkücü gençlerin gündeme getirdiği Türk Devletlerini simgeleyen anıtın tadilatı konusunda belediyenin desteği olacak mı diye sorulan soruya, Öz, “ Ülkücü gençlerin bu anıtı gündeme getirip sahiplenmesi doğru bir adımdır. Belediye olarak üzerimize düşen desteği veririz, ayrıca bir heykel daha yapacağız, onun adınıda ilk defa burada açıklıyorum.

Kartal’lı Kazım’ın heykelini yapacağız.

Kartal’lı Kazım’ın ailesine ulaştık, resimlerini bulduk. Anıtını yaptıracağız” dedi.

Neyzen Tevfik heykeli daha estetik olabilirdi

Cemal Demiray’ın, Neyzen Tevfik heykeli daha estetik olabilirdi önerisine Öz “ Bu heykeli Kartal’lı heykeltıraş sanatçılar yaptı. Ben sanatçının sanat anlayışına yorum yapamam” dedi.

Cemal Demiray, yenilenebilir nükleer enerjiye bakışınız nasıl, Kartal’da güneş ve rüzgar enerjisinden daha fazla faydalanmak için ciddi bir takım çalışmalar yapılamaz mı?

Öz, “ Rüzgar enerjisi ve güneş enerjisini daha yaygın kullanabilmek için hükümetin enerji konusuna bakışı teşvik edici olmalıdır. Binaların enerji ihtiyacını güneş enerjisinden elde etmek için ciddi çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Kentimizde park yok

Kent parkı en az 10 -15 dönüm alan üzerine yapılan parklar şeklinde olmalıdır. Batıda köklü şehirlerde park anlayışı böyledir. Hatta bizim ecdadımızın bizlere bıraktığı çok güzel miraslar vardır. Bunlardan güzel bir örnek Edirne Selimiye camiinin külliyesidir.

İnsanların rahat nefes alabileceği çocukların spor yapabileceği oyunlar oynayabileceği şekilde düzenlenmelidir.

Bizim parklar imar artığı şeklinde 300 – 500 m2 lik göz boyamak için yapılan parklardır.

Yeni konut sitelerine sarnıç zorunluluğu getiriyoruz

Yağmur sularından faydalanmak için yeni yapılan konut sitelerine sarnıç yani 20- 30 tonluk yer altı su depoları yapma zorunluluğu getiriyoruz.

Bu depolarda biriken sular bahçe sulamalarında vs. işlerde kullanılsın istiyoruz.

Acilen Büyükşehir yasası değişmeli…

Kartal’ı Büyükşehir yönetmemeli, Kartal Kartal’dan yönetilmeli

Büyükşehir bünyesindeki ilçe belde belediyeleri kendi kendini yönetmeli. Büyükşehir elini çekmeli buralardan. Milli emlak işletmeci vasfıyla yaptığı parkların kirasını belediyemizden almamalı. Milli emlak, Kartal sınırları içinde bulunan bir alana park yapıyor Kartal Belediyesinden o alan için kira alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kartal içinde tesis yapıyor, Bülent Ecevit Kültür Merkezi gibi Hasan Doğan Spor kompleksi gibi ama kendi yönetiyor.

Fakat bu tesislerden Kartal halkı faydalanmalı ve bu uygulamayı kent belediyesi yapmalı. Tesisler Kartal sınırları içinde ama yönetimi Büyükşehir Belediyesinde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi denetleyici olmalı, yönetici ve işletmeci olmamalı” dedi.

Ankara caddesinin ana arter ilan edilmesi yanlış

Kartal merkezinde bulunan Ankara caddesi trafiğe kapalı olmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu caddeyi ana arter ilan etmiş.

Bu caddenin ilan ve reklam gelirini alabilmek amacıyla böyle bir uygulamaya gidilmiş ben doğru bulmuyorum” dedi..

Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]