SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal , Bozkır’ın Tezenesi’ni bağrına bastı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali sanatını yerelden ulusala, ulusaldan evrensele taşıyan Bilge Ozan Neşet Ertaş’ın doyumsuz konseri ile noktalandı. Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok ÖZ, sahnelere veda etmeye hazırlanan ERTAŞ’tan devam etmesini istedi.

 

Kartal Belediyesinin “Her Yer Festival” sloganı ile başlattığı ve 10 gün süren Kartal Kültür ve Sanat Festivali Bozkırın sesi ünlü sanatçı Neşet Ertaş’ın muhteşem konseri ile son buldu. Kartallılara Anadolu’nun ezgilerinden derleme sunan Ertaş’a konser sonun da Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından Kartal Maketi hediye edildi.

Bozkırın Tezenesi (Bozkırın Mızrabı) diye anılan ve Türkülerin yaşayan en önemli ustalarından biri olan Neşet Ertaş Kartal’da sevenleri ile bir araya geldi. Orta Anadolu’nun çığlığı olan ve yüreğiyle söylediği türkülerle hayranlarının gönlünde taht kuran usta sanatçı Kartallılara unutulmayacak bir gece yaşattı.

Bozlak ve oyun havalarından derlediği repertuarını hayranları için seslendiren halk ozanı Ertaş, kendisini izlemeye gelenleri söylediği eserlerle kendinden geçirdi. Hayranlarının konser boyunca attığı “Neşet Baba” sloganları ile türkülerini söyleyen usta sanatçı ,gecenin ilerleyen saatlerine doğru mızrabını oyun havaları için salladı. Kartal Meydanını dolduran binlerce kişinin hep birlikte oyunlar oynadığı gecede Ertaş söylediği bozlaklarla izleyenleri Anadolu mozaiğinde gezintiye çıkarttı.

ERTAŞ, Allı Turnam’la başladığı konserinde Şirin Kırşehir, Dinle Sana Bir Sözüm Var, Niğde Bağları, Benim Yurdum, Yandı Bağrım Aşkın Elinden, Acem Kızı, Çiçek Dağı gibi birbirinden güzel türküleri yirmi bini aşkın seveniyle birlikte söyledi. Konser sonunda halk ozanı Neşet Ertaş’a Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından Kartal Maketi hediye edildi. Başkan ÖZ, üstadı 40 yıldır tanıdığını, kendisine olan sevgi, saygısının artarak sürdüğünü belirtti. Kartal Belediye Başkanı Altınok ÖZ şunları söyledi: “Neşet Baba ‘Ben artık Anadolu’yu dolaşmaktan yoruldum’ dedi. Sizlerin huzurunda Büyük Usta’dan bir söz alalım. Kartal hariç desin.” Başkan Altınok ÖZ’ün “Neşet Ertaş’ı 40 senedir dinlerim. Severim sayarım. İçinde insan var. İçinde sevgi var. İçinde yoksulluğa isyan var. İçinde halk var. Onlar da biz değil miyiz. Biz özü sözü bir Anadolu insanı değil miyiz. Söylediği türkülerde insanlık var, insan var. Dürüstlük var, doğruluk var. Ama bunun yetiştiği topraklarda Ahilik var, Bektaşilik var. Ezoterik felsefenin ruhu var, ruhu.” sözleri izleyicilerden büyük alkış alırken, Neşet ERTAŞ “Sadece yalan yok” dedi.

Festivalin son günü sahneye ayrıca Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Halk Dansları Topluluğu da çıkarak izleyenlere görsel bir şölen sundular. Uluşlar arası alanda büyük başarılara imza atmış olan topluluk, Türkiye’nin her bölgesinden derledikleri oyunları izleyiciler için oynadılar. İzleyenlere keyifli dakikalar yaşatan topluluk ayrıca animasyon gösterileri de sundular. Okan Şahin’in de müzik dinletisi sunduğu gece de sanatçılara Kartal Maketi hediye edildi.

Festival kapsamında yerel sanatçılar ve genç yeteneklerde kendilerini Kartala tanıtma fırsatı buldu. Yeni yetişen genç sanatçıların yeni kitleler oluşturduğu festival çerçevesinde Kartallılar,  yeni yetenekleri izleyerek değerlendirmelerde bulundular. 

On gün süren ve Kartal Meydanı haricinde mahallelerde düzenlenen etkinliklerle de Kartallıları eğlendiren Kartal Kültür ve Sanat Festivali oldukça renkli görüntülere de sahne oldu. Mahallerdeki çocuklara yönelik tiyatrolar sunulması için bir tırı düzenleyen Kartal Belediyesi seyyar tiyatro ile çocukların sanata uzak kalmamasını sağladı.

Ayrıca mahallelerde yapılan açık hava etkinlikleri ile çocuklar doyasıya eğlendi. Cam seramik atölyelerinde camlara şekil veren, resim seramik atölyelerinde tuvallere fırçaları ile hayallerini çizen çocuklar ayrıca çamurlardan biblolar yaptı. Bu vesile ile çocuklar sosyal anlamda yaptıkları arkadaşlıklar haricinde, ilgi alanlarını belirleyerek becerilerini geliştirdi.

Çocuklar haricinde büyükleri de kapsayan etkinlikler düzenleyen Kartal Belediyesi “Dünyanın Kitabı Kartal’da” sloganıyla meydana kurduğu kitap fuarında binlerce Kartallıyı ağırladı. 25 kitabevinin bulunduğu fuarda binlerce güncel kitap okurları ile buluştu.

Kitap fuarı ünlü yazarların imza günleri ile de renklendi. Gazeteci ve yazarların fuara katılarak imza ve söyleşi günü yaptıkları fuara katılan gazeteci yazarlar ise Aydın Boysan, Ataol Behramoğlu, Ümit Zileli, Miyase İlknur, Şükran Soner, Nedim Şener ve pek çok yazar oldu.

Kartal Kültür ve Sanat Festivali “Kartal Festivalinde Hamleler” başlıklı satranç turnuvası ile de iddia kazandı. Düzenlenen turnuva ile yaklaşık 400 kişinin yarıştığı satranç turnuvasında dereceye girenlere altın, kupa, madalya ve çeşitli hediyeler armağan edildi. Kartal’da satranç oyununun geliştirilmesi bakımından Kartal Belediyespor Satranç Takımını kurduğunu da ilan eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, çocukların beyin gelişimi için faydalı olan her projeye imza atacaklarını söyledi.

Yaptığı projelerle kadınları her fırsatta ön plana çıkartan Kartal Belediyesi, Perşembe ve Cumartesi açık olan Kadın Ürünleri Pazarını da festival boyunca Kartallıların hizmetine açtı. Kadınların el emekleri ile yaptıkları ürünleri sattıkları Pazar her kesimden insanın büyük ilgisini çekti.

Öte yandan Kartal Belediyesi Festival kapsamında dev bir organizasyona da ev sahipliği yaptı. Belediye Türk Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen ve Dragos- Adalar doğal parkurunda yapılan yelken yarışlarında, Marina Dragos Yelken Kulübüyle birlikte yaklaşık 150 kişilik grubu ağırlayarak Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisinde misafir etti.

Kartal Belediyesi ayrıca yeni uygulamaya soktuğu projesi ile Kartal’ın her yerine Kartal’ın tarihi fotoğraflarının yer aldığı seyyar panolar yerleştirdi. Kartal’ın en eski fotoğraflarının tarihi açıklamaları ile sergilendiği panolara Kartallılar oldukça yoğun ilgi gösterdi.

Özellikle yeni nesil gençlerin ilgilenerek geçmiş tarihlerini fotoğrafları ile görüp öğrendikleri panolar Kartal meydanı dışında, belirlenen bölgelerde sergilendi. Yaklaşık 70 fotoğrafın tarihi anlatımları ile sergilendiği panolar da ayrıca İsmet İnönü ve çeşitli dönem simalarını da görmek mümkün.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sanat Festivalini Ramazan ayı boyunca sürdürmeyi hedefliyor. Ramazan eğlencelerini festival havasında harmanlamak isteyen Belediye, bu sene yaz ayına rastlayan Ramazan’ı Kartallılar için iyi değerlendirerek, aileleri ile hoş vakit geçirmeleri için projelerine başladı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Şubat 2024
İYİ Parti Kartal Adayı Altınok Öz’den dikkat çeken siyasi nezâkete davet uyarısı!

Öz, “Bizim dönemimizde hayata geçirilen projelerin kendi dönemlerinde yapılmış gibi Kartal halkına sunulması siyasi nezâkete yakışmaz! İYİ Parti Kartal belediye başkan adayı Op. Dr. Altınok Öz, yayınladığı basın açıklamasında Belediye Başkan adaylarını siyasi nezakete davet etti. İYİ Parti Belediye Başkan adayı Op. Dr. Altınok Öz tarafından yapılan basın açıklamasında; “Bilindiği üzere, halkımızın takdiriyle Belediye Başkanlığı […]

Eğitim
06 Ekim 2020
“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda Erzurumlu Hafız Necip Fazıl BELGE Türkiye 1.cisi oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle çocuklar arasında internet üzerinden “Evimizin Neşesi Kur’an Sesi” sloganıyla “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” düzenledi. Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen yarışmayla, koronavirüs tedbirleri kapsamında aileleriyle birlikte evde olan çocuk ve gençlerin bu dönemi daha verimli geçirmelerine yardımcı olmak, Kur’an-ı Kerim okumalarını geliştirmelerine katkı sunmak amaçlanıyor. “14-18 Yaş Arası […]

Büyükşehir
08 Eylül 2020
VODAFONE 15. İSTANBUL YARI MARATONU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul Yarı Maratonu’nun basın toplantısı ve Türkiye’nin ilk sanal yarı maratonu olan İstanbul Sanal Yarı Maratonu’nun tanıtım toplantısı gerçekleşti İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek Vodafone 15. İstanbul Yarı Maratonu 20 Eylül 2020 Pazar günü koşulacak. 15. kez start alacak yarı maratonda […]

Flaş
29 Temmuz 2020
Nihat Özdemir: ‘Süper Lig, TFF 1, 2 ve 3. Lig’de düşme olmayacak’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 2019-2020 sezonunda Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de düşme olmayacağını açıkladı. Başkan Özdemir ayrıca yabancı kuralının 2021-2022 sezonunda uygulanacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Riva’da yaptığı toplantı sonrasında liglerden düşme ve yabancı […]