Cep Telefonu Tarifelerine Zam Yolda

Yayın: 10:36 - 02.03.2024
Güncelleme: 10:36 - 02.03.2024

#image_title

Cep telefonu faturalarına geçtiğimiz yıl neredeyse % 150’yi bulan zamlar yapılmıştı. zamlar vatandaşı isyan ettirirken yeni zamlar için tarih belli oldu. BTK, yeni tarifelerde tavan fiyat uygulaması yapacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), mobil iletişim ücretlerinde bir değişikliğe giderek 1 Nisan’dan itibaren yeni bir tarife uygulamasını hayata geçirecek. BTK’nın belirleyeceği tavan fiyatlarla, operatörlerin uygulayabileceği konuşma ve SMS ücretlerine bir üst limit getirilecek.

TAVAN FİYAT NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

BTK, her yıl nisan ve ekim aylarında “Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi” yayınlayarak operatörlerin uygulayabileceği maksimum ücretleri belirliyor. Bu yılın tavan fiyatları 1 Nisan’da duyurulacak.

EKİM 2023 TARİFE SINIRLAMALARI

Ekim 2023’te, BTK yurt içi aramalar için dakika başı 2.45 TL, yurt dışı aramalar için dakika başı 24.57 TL, yurt içi SMS için ise 1.75 TL olarak bir üst limit belirlemişti. Yeni zamlarla birlikte bu oranların artırılması bekleniyor.

TAAHHÜDÜ OLANLAR DİKKAT!

1 Nisan’dan sonra yeni tarife taahhüdünde bulunacak olanlar, zamlı paketlerle karşılaşacak. Mevcut taahhüdü yakında sona erecek olanların, zamdan etkilenmemek adına 1 Nisan öncesinde yeni tarife taahhüdünde bulunmaları öneriliyor.

VATANDAŞLARDAN GELEN YOĞUN ŞİKAYETLER

Son bir yılda cep telefonu tarifelerine yapılan yüzde 150’lik zam, vatandaşları isyan ettirdi ve BTK, şikayet yağmuruna tutuldu. Vatandaşlar, fahiş fatura ücretlerini BTK’ya şikayet ederken, kurum bu sorunun çözümü için tavan fiyat uygulamasını sürdürecek.

BTK’YA NASIL ŞİKAYET EDİLİR?

Vatandaşlar, ALO 120 hattını arayarak ya da https://tuketici.btk.gov.tr adresindeki formu doldurarak şikayetlerini BTK’ya iletebilirler. Şikayetler, ilgili operatöre yönlendirilerek çözüm aranıyor.

MOBİL OPERATÖRLERİN GELİR VE KÂR BİLGİLERİ

2023’ün üçüncü çeyreğinde, Türkiye’deki büyük mobil operatörlerin net satış gelirleri ve net kârları dikkate değer bir artış gösterdi. BTK’nın yeni tavan fiyat uygulaması, bu operatörlerin uyguladığı fiyat politikalarına bir üst sınır getirmeyi amaçlıyor.

kader gun
Exit mobile version