Kartal’da Satranç heyecanı

Yayın: 11:30 - 04.08.2010
Güncelleme: 11:30 - 04.08.2010

Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz törende Kartal Belediyespor Satranç takımının kurulacağı müjdesini verdi.

 

Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen “Kartal Festivalinde Hamleler” isimli satranç turnuvası düzenlenen ödül töreni ile son buldu.  8, 12, 16 yaş grupları haricinde veteran ve genel klasmanlarda yapılan turnuva da dereceye girenlere altın kupa madalya ve satranç takımı hediye edildi.  

Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar eğitim çadırında gerçekleştirilen ve Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ilk hamlesi ile başlayan satranç turnuvası 400 katılımcının mücadelesine sahne oldu. Dört gün süren ve altı kategoride yedi tur olarak yapılan turnuva oynanan final müsabakaları ile son buldu.

8-12-16, veteran ve genel klasmanlarda çekişmeli mücadelelere sahne olan turnuvada oyuncular  yaptıkları hamlelerle rakibine üstünlük sağlayamaya çalıştı. 8 yaş kategorisinde Ali Bora Büyükyenerel, 12 yaş mücadelesinde Efemert Kılıç, 16 yaş da Özgür Şafak Özkan, veteran da Hayri Özbilen, ve Beyza Yaka ile genel klasmanda Hayri  Özbilen turnuvanın birincileri oldu. Dereceye girenlere Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve başkan yardımcıları tarafından ödül olarak altın, kupa madalya ve satranç takımının verildiği turnuvada Altınok Öz Kartallılara Kartal Belediyespor Satranç Takımının kurulacağı müjdesini de verdi.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada özellikle çocukların beyin gelişimi için ceviz yemelerini tavsiye eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bu tür aktivitelere katılımların yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öz, Kartal Festivalinde Hamleler Satranç Turnuvasına her yaş grubundan yoğun katılımın olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek Kartal Belediyespor Satranç takımının kurulacağını söyledi.

Exit mobile version