Kartal’da “Her Şey Yolunda” projesi hayata geçirildi

Yayın: 18:30 - 06.03.2024
Güncelleme: 18:30 - 06.03.2024

Kartal Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle “Her Şey Yolunda” projesi hayata geçirildi.

#image_title

Velilerin okula katkı sağlamasını teşvik etmek, okul giriş-çıkış saatlerinde gönüllü velilerin olumsuz durumları tespit etmelerini sağlamak, öğrencilerin güvenli bir şekilde okuldan ayrılmalarına yardımcı olmak amacıyla ilçe özelinde Kartal Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle “Her Şey Yolunda” projesi hayata geçirildi

“Her Şey Yolunda” projesi, Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç’ın, okul müdürleri ve velilerin katılımı ile Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda proje protokolü imzalandı. Projenin ilk veli eğitimleri İhsan Bayrakçı İlkokulunda gerçekleştirildi.

Toplantıda Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç; okulların, öğrenciye hayatı boyunca yardımcı olabilecek alışkanlık ve davranışları kazandıran; okuma ve yazmayı öğretmekten başlayarak daha yüksek düzeyde öğrencileri geliştiren kurumlar olduğunu belirtti. Velilerin ise öğrencilerin okul yaşantısı boyunca eğitim – öğretim faaliyetlerine katkıda bulunarak öğrencinin eğitim sürecinde destekleyici rol oynadığını söyledi. Genel anlamda velilerin, okuldaki eğitimi tamamlayan ve dengeleyen bir unsur olduğu, eğitimi üç ayaklı bir sac olarak ele alırsak, birinin olmaması durumunda sürecin sıkıntıya gireceğini belirtti. “Her Şey Yolunda Projesi” ile ilk öncelik olan öğrenci güvenliğinin sağlanmasında izleyen, dinleyen, paylaşan velilerin destekleri ile gerçekleşeceğini ifade etti.

Exit mobile version