SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

TBMM’den Prim ve Yaş İndirimi Geçti! 45-48 Yaş Emeklilik Onaylandı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Erken emeklilik bekleyenlere TBMM’den yaş indirimi geçti. 45 48 yaş erken emeklilik fırsatı duyuruldu. Milyonlarca kişi kapsama alındı.

Türkiye’de Aydın emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaş var. Özellikle EYT’yi kaçıranlar yeni erken emeklilik fırsatlarını ve TBMM’deki düzenlemeleri yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıl genel seçimler öncesi emeklilik sisteminde büyük reform olacağına dair bir açıklama yapmıştı. Nihayet o emeklilik reformu gündeme geldi. Milyonlarca kişiye erken emeklilik fırsatı geliyor. Son dakika haberine göre 45 48 yaş arası erken emeklilik TBMM’de onaylandı. Peki Kimler erken emekli olacak? Kimler kapsama alındı?

Emeklilik sisteminde yapılacak büyük reform milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Erken emeklilik haberi bekleyen kişilere müjdeli duyuru TBMM tarafından yapıldığı nokta merakla beklenen düzenleme Nihayet hayata geçiyor. 45 48 yaş arası erken emeklilik fırsatı o kişileri kapsayacak. Ayrıca prim ve yaş indirimi de TBMM’de onaylandı. Peki Kimler emekli olacak? EYT’de prim eksiği olanlara erken emeklilik var mı? Yeni erken emeklilik fırsatları ile ilgili son dakika gelişmeleri haberimizde….

PRİM EKSİĞİ OLANLARA ERKEN EMEKLİLİK GELİYOR

Uzun süreden beri beklenen film indirimi düzenlemesi ile ilgili yeni son dakika gelişmeleri var. Prim eksiği nedeniyle EYT’yi kaçıranlar için yeni erken emeklilik fırsatı yürürlüğe giriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve TBMM genel kuruluna sunulan bu yeni düzenleme sayesinde 1.2 milyon bağ-kurlu vatandaş erken emeklilik fırsatına sahip olacak.

PRİM İNDİRİMİ DÜZENLEMESİNİN DETAYLARI

Bağ-kurlulara prim indirimi düzenlemesinin detayları da belli oldu. Prim indirimi, küçük esnafı kapsayacak. SSK ve bağ-kur arasında prim eşitlemesi yapılacak, Böylelikle Bağ-Kurlulara 7200 günden emeklilik imkanı bulacak. Yani bağ-kurlu küçük esnaf için tam 1800 günlük prim indirimi var. Bağ-kur’lulara erken emeklilik ise 5 yıl olacak.

Yeni prim indirimi düzenlemesinin ne zaman hayata geçeceği de merak konusu olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yerel seçimden hemen sonra meclisin yeniden çalışmaya başlamasıyla birlikte prim indirimi gündeme gelecek. Böylelikle milyonlarca bağ kuruluya erken emeklilik fırsatı duyacak.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Genel
09 Mayıs 2024
EMEKLİYE MÜJDE! Maaş Zammı İçin Bu Rakam İlk Kez Telaffuz Edildi

EMEKLİYE MÜJDE! Maaş Zammı İçin Bu Rakam İlk Kez Telaffuz Edildi. Emekli temmuz zammı son dakika. Emekli maaşını alma ile ilgili bu rakam ilk kez telaffuz edildi. Hesaplar sil baştan değişti, emekliye gelecek zam belli oldu. Emekli ve memurlar Temmuz ayı maaş zammını iple çekiyor. Hayat şartları ve geçim sıkıntısı her geçen gün büyümeye devam […]

Genel
09 Mayıs 2024
Dikkat! 4 Gün Sürecek, 81 İl İçin Uyarı Yapıldı

Son dakika! Sıcaklıklar düşüyor, 4 gün sürecek yağış geliyor. 81 il için kritik uyarı yapıldı. Meteoroloji yeni hava durumu tahminleri belli oldu. Sıcaklıklar yurt genelinde düşüyor. Üstelik yağışlar geliyor. Tam 4 gün sürecek yağışlar için 81 ile uyarı yapıldı. Hafta sonu planı yapanlar hemen baksın. Cuma, Cumartesi, Pazar günü yağışlar kuvvetli olacak. Evden çıkacaklar şemsiyesini […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
Kartal Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası yapıldı

Bu yıl Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6. Kez düzenlenen “Kartal Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası”, İSTMARİNA AVM’de 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. İlçemiz okullarından seçilen öğrenciler, okul içi turnuvalarda gösterdikleri performanslarıyla yarışmaya katılma hakkı kazandılar. İlkokul kategorisinde Hedef 5, Zıp Zıp, Barikat ve Mangala; Ortaokul kategorisinde Pentago, Mangala, Abalone, 9 Taş; Lise kategorisinde ise […]

Genel
08 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun parmağındaki mor lekelerin sırrı çözüldü

Münevver Karabulut’u vahşice katlettikten sonra tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun parmağındaki mor lekelerin sebebi ortaya çıktı. Lise öğrencisi sevgilisi Münevver Karabulut’u 2009 yılında vahşice katlettikten sonra tutuklanan Cem Garipoğlu cezaevinde intihar etmişti. Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri Geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Şimdi de intihar etmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı. OTOPSİ FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI Cem Garipoğlu […]