SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

1260 Gün Şartı ile Staj Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Müjde! Ancak Buna Dikkat

Yayınlanma:
ABONE OL

Staj ve Çıraklık sigortası mağdurları için sürpriz açıklama geldi. 2160 gün detayı dikkat çekti. Emekli olmak isteyenler hemen baksın.

Erken emeklilik hayali Kuran milyonlarca kişinin hayalleri geçtiğimiz yıl çıkan EYT yasası ile gerçek olmuştu. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi sayesinde çok sayıda vatandaş yaş şartı olmadan emeklilik fırsatına sahip oldu. Ancak özellikle staj ve çıraklık mağdurları bu konuda En çok mağdur olan kesim olmuştu. Sadece ve çıraklık mağdurları içinde sürpriz açıklama geldi. 2160 gün detayı ile staj ve Çıraklık sigortası mağdurları içinde erken emeklilik fırsatı geliyor. İşte emeklilik dilekçesi verirken dikkat etmeniz gerekenler…

Emeklilik hayalleri kuranların karşısına çıkan en önemli sorunlardan biri, hangi sigortalılık türünden emekli olmanın daha avantajlı olduğudur. EYT durumlarında, SSK ve Bağ-Kur arasındaki seçim, emeklilik maaşı ve prim gün sayısı açısından önemli farklar yaratabilir.

EYT’DE HANGİ SİGORTALILIK TÜRÜ DAHA AVANTAJLI?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için en avantajlı seçenek, genellikle SSK’dan emekli olmaktır. SSK, daha az prim günü ile emekli olma imkanı sunarken, potansiyel olarak daha yüksek maaş vaat ediyor.

EKSİK GÜNLERİN TAMAMLANMASI: NE YAPILMALI?

Eksik prim günlerini tamamlamak için isteğe bağlı sigorta primleri ödenebilir. Ancak, emeklilik planlamasında son 1260 gün büyük önem taşır ve bu süre zarfında en çok prim ödediğiniz sigorta türüne göre emeklilik statünüz belirlenir.

SAHTE SİGORTALILIĞIN RİSKLERİ

SSK’dan emekli olmak isteyen fakat çalışmadan sigortalı gösterilen bireyler, sahte sigortalılık ve sonrasında emeklilik iptali riski ile karşı karşıya kalabilirler. Bu durumun ciddi hukuki sonuçları olabilir.

ŞİRKET ORTAĞI EMEKLİLER İÇİN ÖZEL DURUMLAR

Şirket ortakları için emeklilik planlamasında, ortaklık durumları ve sigortalılık geçmişleri kritik rol oynar. 28.02.2011 öncesinde ortaklık yapan ve sonrasında SSK’lı çalışan bireyler, avantajlı bir konumda olabilirler.

EKSİK GÜNLERİ NASIL TAMAMLARSINIZ?

Eksik prim günleriniz varsa ve bu günleri tamamlamak istiyorsanız, ödeme yaparak prim günlerinizi “ihya” edebilirsiniz. Ancak, Bağ-Kur kapsamında eksik günleri tamamlama işlemi, silinen sürenin tamamının ödenmesini gerektirebilir.

YURTDIŞI BORÇLANMASI VE EMEKLİLİK

Yurtdışında yaşayan ve çalışan Türk vatandaşları için yurtdışı borçlanması, eksik prim günlerini tamamlamak için bir yöntem olabilir. Ancak, yurtdışında sosyal yardım ya da işsizlik maaşı alan bireylerin Türkiye’den emekli aylığı alma hakları olmayabilir.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
26 Nisan 2024
1 Mayıs’ta yürürlükte: Yüzde 30 zam! Araç sahipleri yeni detaya dikkat etmeli

1 Mayıs 2024 itibariyle araç sahiplerini ilgilendiren karar uygulamaya konulacak. Arabası olan bu detaya dikkat etmeli. İşte 1 Mayıs 2024 itibariyle araç sahiplerine uygulanacak yeni kararın detayları… Araç sahiplerinin yapması gereken trafik sigortasında yeni düzenleme Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklandı. Yeni düzenleme 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle uygulamaya konuluyor. Araç sahipleri bu düzenlemeyle […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Temsilciler Cumhurbaşkanıyla bir arada! Gündemde asgari ücretli, memur ve emekli var!

Temsilciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geliyor. Gündemde asgari ücretliler, memurlar ve emekliler var. İşte detaylar… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı toplantı çağrısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Çalışma Meclis’inin 29 – 30 Nisan’da Beştepe’de toplanacağı açıklandı. İş dünyası temsilcileri ile sendika temsilcilerinin katılacağı toplantıda asgari ücret, kıdem tazminatı, […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Milyonlara şok açıklama: Enflasyon farkı asgari ücretliye yansıyacak mı? Emekli zammı ne kadar?

16 milyon emekli vatandaşa sansasyon yaratan açıklama yapıldı. Asgari ücretliye enflasyon farkının yansıtılması, Temmuz 2024 emekli maaş zammında gelişmeye dair detaylar haberimizde… 4A, 4B ve 4C’li emekliler için yapılacak Temmuz 2024 zammına dair ülkemizdeki açıklamalar can sıkmıştı. Yapılan son açıklamalar emekliye zam olmayacağı yönündeyken son konuşulanlar şok etti. Emekli maaş zammına ilişkin yaptığı açıklama milyonlarca […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Öğrenci destekleri yatıyor: 5.000 TL başvuranlara tek seferlik ödenecek!

Öğrenci destekleri yatıyor: 5.000 TL başvuranlara tek seferlik ödenecek! Öğrencilere yönelik destekler hesaplara yatıyor. 5 bin TL destek başvuran öğrencilere tek seferlik ödenecek. İşte öğrencilere tek seferlik 5 bin TL devlet desteği detayları haberimizde… Ülkemizde eğitim gören milyonlarca öğrenci için devletten birçok destek sağlanıyor. Çeşitli alanlardaki eğitim destekleri anaokulu çağından doktora öğrencilerine kadar farklı miktarlarda […]