SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da engeller kalkıyor..!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi “Engelliler Sokakta” projesinin ikinci ayağını faaliyete geçirdi.

Kartal Belediyesi’nin engelliler için yaptığı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Engelliler Koordinasyon birimi “Engelliler Sokakta” projesiyle bir ilke imza attı.

Proje kapsamında, engellilerin cadde ve sokaklarda yaşadığı sorunlar ele alınarak, çözümler üretiliyor. Bunun en önemli olanı kaldırım ve yollarda engellilerin yaşadığı sıkıntılar. Kartal Belediyesi bu konuda yaptığı “Engelliler Sokakta” projesi ile engellilerin sokak ve kaldırımlarda yaşadıkları sorunları en aza indiriyor.

Kartal’da yapılan kaldırım ve yol çalışmaları engelliler tarafından denetlenerek, çalışmalara yön veriliyor. Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülen projede engelliler yollarda ve kaldırımlarda kendileri ve araçları için rampalar yaptırarak, seyahat edebilecekleri alanları oluşturuyor.

Geçtiğimiz ay hayata geçirilen “Engelliler Sokakta” projesinin bir sonraki aşamasına geçen Kartal Belediyesi, şimdide mahallelerinde sıkıntı yaşayan engellilerin ihbarlarını değerlendirerek, engelleri bir bir kaldırıyor.

Engelli vatandaşların mahallelerinde gördükleri aksaklıkları Kartal Belediyesine bildirmesi ile çalışmalara başlayan Engelliler Koordinasyon Birimi yetkilileri, gelen ihbarları değerlendirerek, sıkıntının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunuyor. Yapılan tespitlerin ardından, Belediyenin ilgili müdürlükleri ile irtibata geçerek aksaklıkları gideren birim, bu vesileyle engellilerin yaşam şartlarını kolaylaştırarak sokağa daha fazla çıkmalarını sağlıyor.

Mahallelerinde yaşadıkları sorunları bildirerek anında sonuç alan Kartallı engelliler, Kartal Belediyesi’nin uygulamaya soktuğu “Engelliler Sokakta” projesi ile artık sokağa daha rahat çıktıklarını ve en ufak bir sorunda dahi Belediye ile irtibata geçerek sorunlarının ortadan kalkığını söylediler.

Engellilerin sosyal ve psikolojik alanlardaki sorunlarını da yaptığı çalışmalarla en aza indirmeyi hedefleyen Kartal Belediyesi, daha önce engellilere yönelik uygulamaya soktuğu psikolojik danışmanlık, hasta nakil hizmeti ve tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını da ara vermeden engellilere sunuyor.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]