13 İl İçin Meteorolojiden KIRMIZI ALARM: Kar, Fırtına ve Kuvvetli Yağış

Yayın: 07:40 - 22.03.2024
Güncelleme: 07:40 - 22.03.2024

#image_title

Meteorolojiden 13 il için kırmızı alarm verildi. sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan iller haberimizde…

Türkiye genelinde hava durumu uyarıları devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 il için kırmızı alarm verdi. Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgası, Karadeniz ve Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağışlar, kar ve fırtına getirecek.

HAFTA SONUNA DİKKAT: SOĞUK HAVA DALGASI ETKİLİ OLACAK

MGM’nin son değerlendirmelerine göre, ülke geneli parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. Özellikle Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege dışında, Türkiye’nin genelinde yağışların görülmesi öngörülüyor. İç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları etkili olacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Rize, Erzurum, Ağrı ve Diyarbakır’ın doğusu başta olmak üzere, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Elazığ’ın doğusu ve Muş’un güneybatısında yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hakkari ve Şırnak’ın doğusu ile Van’ın güneyinde ise çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI UYARI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması önem taşıyor.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİ ALTINDA

MGM’nin raporuna göre, hava sıcaklıkları batı kesimler ile Doğu Karadeniz’de 4 ila 6 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın doğu kesimlerde güneyli, batıda ise kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor.

İLLER İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARILAR

Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli ve Batman için sarı kodlu; Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak için ise turuncu kodlu uyarılar yapıldı. Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HAFTA SONUNDAN İTİBAREN SICAKLIKLAR ARTACAK

Meteorolojinin 7 günlük hava tahmin raporuna göre, hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren batıdan başlayarak artacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında, batı kesimlerde ise yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği bekleniyor.

kader gun
Exit mobile version