SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da Ramazan Coşku ile başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Ramazan’ın ilk iftarı Kartal’da kurulan iftar sofralarında coşku ile başladı. Kartallılar iftarını açtıktan sonra düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlendi.

İslam Aleminin büyük sabırsızlıkla beklediği Ramazan ayı geldi. Sıcakların en çok hissedildiği Ağustos ayına rastlayan ve bu sene günde ortalama 16 saat tutulacak olan oruçlar için Kartal Belediyesi çalışmalarını da tamamladı. Ramazan ayı boyunca mahallelerde açtığı iftar sofraları ile yaklaşık 150 bin kişiye iftar vermeyi hedefleyen Kartal Belediyesi ayrıca düzenlediği etkinliklerle de Ramazanı renklendirmeyi planlıyor.

On bir ayın sultanı Ramazan’ın başlaması ile Kartal’da iftar sofraları da dolmaya başladı. Kartal Belediyesi tarafından mahallelerde belirlenen salonlarda kurulan iftar sofraları ilk gün binlerce kişiyi ağırladı. Yemek firması tarafından günlük ve steril ortamda yapılan yemekler iftar saatinde sağlıklı bir şekilde Kartallılarla buluşturuldu. İlk gün ortalama 5 bin kişinin beş çeşit yemek menüsü ile iftarını açtığı sofralarda genç yaşlı her kesimden iftarını tamamladı.

Mahallelerde 9 ayrı noktada oluşturduğu iftar sofraları ile çadır kültürünü kaldıran Kartal Belediyesi, tek merkezden iftar dağıtımı yapmak yerine mahallelerde belirlediği salonlarda vatandaşlara hizmet ulaştırdı. Bu vesile ile ihtiyaç sahiplerine bire bir ulaşan Kartal Belediyesi, halk hizmetini de en iyi şekilde sergilemiş oldu.

Ayrıca, halkın her koşulda iftarını rahat açabilmesi için ilçedeki tek iftar çadırını Anadolu yakasının en yoğun hastane bölgesine kuran Kartal Belediyesi bu projesi ile de Kartallıların beğenisini topladı.

Hastanelerde yatan binlerce hasta yakının iftarını açtığı Kartal Lütfi Kırdar Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Koşuyolu Kalp hastanelerinin bulunduğu bölgenin bahçesine kurduğu çadırla hasta yakınlarının takdirini toplayan Kartal Belediyesi ayrıca, iftar çadırında yine hasta yakınları için sahur yemeği de veriyor.

Kartal Belediyesinin kardeş belediyesi olan Bosna Hersek Visoko’dan gelen gazeteci heyetinin de iftar noktaları hakkında inceleme yaparak çadırda iftarını açtığı Ramazan’da, akşam etkinlikleri de ilk gün itibari ile başladı.

Ramazan ayı boyunca iftar saatinden sonra her mahallede düzenlenecek etkinliklerle Ramazan akşamlarının doyumsuz hale getirmeye çabalayan Kartal Belediyesi, konserler, tiyatrolar, sinema gösterimleri ve gölge oyunları ile Kartallıları doyasıya eğlendirmeyi amaçlıyor. Ramazanın ilk günü Grup Karapatlıcan’ın sahne aldığı etkinliklerde Sineme gösterimleri de mahallelerde Kartallılarla buluştu.

KARTAL BELEDİYESİ TARAFINDAN RAMAZAN AYI BOYUNCA İFTAR VE SAHUR YEMEĞİ VERİLECEK NOKTALAR

Hürriyet Mah.                  Y.K.Y.M. Hürriyet Mah. Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi.

Yakacık Mah.                   Y.K.Y.M. Yakacık Mah. Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi.

Uğur Mumcu Mah.           Y.K.Y.M. Uğur Mumcu Mah. Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi.

Çavuşoğlu Spor Kulübü.  Çavuşoğlu Spor Kulübü Kültür Cad.No:38

Cevizli Çınar Camii          Selanik Cad. Maraş Sok. No:5

Başak-5 Düğün Salonu     Topselvi Cad. Budak işhanı No:22 K: 3

Boy Düğün Salonu            Toros Cad. No:52/1

Baykan Düğün Salonu.    Gümüşpınar Mah.    Atatürk Cad. Gelincik Sok

Kartal Belediyesi Anadolu yakasının en yoğun çalışan hastanelerinden olan ve birçok ihtisas hastanelerinin yer aldığı, Kartal Lütfü Kırdar Devlet Hastanesi, doğum hastanesi, çocuk polikliniği ve Koşuyolu Kalp Hastanesi’nin bulunduğu bölgenin bahçesinde kurduğu çadırda hasta yakınları ve diğer vatandaşlara iftar yemeği haricinde sahur yemekleri de veriyor.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]