Dani Alves 14 ay sonra kefaletle serbest bırakıldı

Yayın: 05:19 - 26.03.2024
Güncelleme: 05:19 - 26.03.2024

#image_title

Cinsel saldırı suçundan hüküm giyen eski futbolcu 1 milyon euro ödeyerek cezaevinden çıktı.

Spot: İspanya’da bir kadına cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves, 14 ayın ardından 1 milyon Euro kefaletle serbest kaldı.

Barcelona Mahkemesi’nin 20 Mart’taki kararı üzerine, cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen eski futbolcu Dani Alves, 1 milyon Euro kefalet ödeyerek serbest bırakıldı. Alves, 30 Aralık 2022 gecesi Barcelona’da bir gece kulübünde 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmış ve suçunu kabul ettikten sonra cezaevine gönderilmişti.

KEFALETLE ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞTU

1 milyon Euroluk kefalet bedelinin yatırılmasının ardından Brains 2 Cezaevi’nden çıkan Alves, soruları yanıtsız bırakarak avukatıyla birlikte hızla alandan ayrıldı. Brezilya ve İspanya pasaportlarına el konulmuş olan Alves, şimdi haftada bir kez mahkemeye imza atmak, İspanya’dan ayrılmamak, mağdur olan kadından en az 1 kilometre uzak durmak ve hiçbir şekilde iletişime girmemek gibi şartlara uymak zorunda.

Savcılık, Alves’in İspanya’dan kaçma riskinin yüksek olduğunu belirterek, şartlı tahliyenin durdurulmasını talep etti. Ancak bu talep, mahkeme tarafından şimdilik reddedildi.

SUÇUNU KABUL ETTİ

40 yaşındaki eski futbolcu, ifadesini üç kez değiştirdikten sonra sonunda suçunu kabul etmiş ve ilk ifadelerinde yalan söylediğini itiraf etmişti. Alves’in bu davranışı, kamuoyunda ve futbol dünyasında büyük tepkilere yol açtı.

Dani Alves, futbol kariyerinde önemli bir yere sahip olan ve Barcelona kulübünün efsaneleri arasında gösterilen bir isimdi. Ancak bu olay, onun futbolculuk kariyerine gölge düşürdü.

kader gun
Exit mobile version