SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yaz, Kartal Belediyesi bir buçuk yıldır tatilde

Yayınlanma:
ABONE OL

Ağustos ayı meclis toplantısının ilk konuşmasını Ak Parti Grup Başkan Vekili Temel Yaz, yaptı. Her zamanki gibi söze Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü ve Kartal belediyesini eleştirerek başlayan Yaz, “Meclisimiz bir buçuk ay tatil yaptı ama Kartal belediyesinin tatili 1.5 yıldır devam ediyor” dedi.

Ağustos ayı meclis toplantısında gerginlik yaşandı

Kartal Belediyesi’nin Ağustos ayı birleşiminde İktidar ve muhalefet meclis üyeleri arasında başlayan karşılıklı atışmalar ve suçlamalar Meclis Başkanı Av. Kamer Gök’ün müdahaleleri ile önlendi. Özellikle Kartal Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve AK Parti meclis üyesi Abdi Kesimal, meclis başkanı Av. Kamer Gök ve Kartal Belediyesi Teknik Başkan yardımcısı İbrahim Doğan, arasında başlayan tartışma ve karşılıklı suçlamalar Ağustos ayı meclis toplantısına adeta damgasını vurdu.

AK Partili meclis üyeleri Kartal belediye başkanı Op. Dr.Altınok Öz’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar kadir Topbaş’ın bilgisi doğrultusunda inşaatına başlanılan başkanlık konutu ile ilgili eleştirilerde bulundular.

Yaz, Kartal Belediyesi bir buçuk yıldır tatilde

Ağustos ayı meclis toplantısının ilk konuşmasını Ak Parti Grup Başkan Vekili Temel Yaz, yaptı. Her zamanki gibi söze Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü ve Kartal belediyesini eleştirerek başlayan Yaz, “Meclisimiz bir buçuk ay tatil yaptı ama Kartal belediyesinin tatili 1.5 yıldır devam ediyor. Kartal belediyesine normal bir vatandaş olarak baktığım zaman dışarıda ve yolumun üzerinde olan sanat eseri heykellerden festival haricinde Kartal’da ses çıkmıyor. Sadece gazetelere yansıyan manşetler çok daha fazla belediyeyi ilgilendirmiyor, belediye icraatlarını ilgilendirmeyen ama çelişkiler yumağı içerisinde geçen manşetlerden Kartal Belediyesi’nin varlığından haberdar oluyoruz. Ben kendi adıma yaşadığım ve daha önce de İstanbul Büyükşehir Belediyesine devir edildiği ve yaz boyunca ilaçlamanın yapılmamasından dolayı vatandaşların rahatsızlığını öğrendim. Hiçbir zaman bu kadar sineğin bol olduğu bir dönem görmedim” diye konuştu

AK Parti Gurup Başkanı Temel Yaz, şöyle devam etti: “ Burada suç neymiş? Büyükşehir Belediyesi’nin. Yerel iktidarın daha doğrusu her zaman baş vurduğu  bir bahane oldu. İlçe belediyesinin yapmadığı hizmet yetersizliğini maalesef İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne mal etme çabasını halkın arasında duyduk. Ben bir meclis üyesiyim ve Kartal halkına bir borcum var. Hizmet olarak bunu ödemek zorundayım” dedi.

Doğan: Titanik Otel kaçaktır ve iskan vermemiz mümkün değildir

Bir yerel gazetede yer alan Titanik Otel’le ilgili ‘Kaçak Otele Ruhsat mı?’ başlıklı manşet habere meclisten yanıt veren İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkanı İbrahim Doğan; “Asla böyle bir şey yok. Bu bina yasalar ve imar kanununa aykırıdır. Dün nasıl ki kaçak olan Titanik Otel’in karşısında olduysak bugün de karşısındayız ve başlattığımız hukuki mücadelemiz sürüyor. Dolayısıyla da bu yere iskan ve ruhsat verme gibi bir düşüncemiz asla olamaz” dedi.

Titanic Otel imar kanununa aykırı olarak yapılmıştır

Daha sonra söz alan CHP meclis üyesi ve Kartal belediyesi başkan yardımcısı İbrahim Doğan, “ Bir konuyu açıklamak istiyorum. Bütün arkadaşlarımın bilmesinde yarar var, özellikle gazeteci arkadaşların bilmesinde yarar var. Biz Kartal halkının yararına olmadığı her tutumun, her davranışın karşısında olduğumuzu bu dönemde de ilan ediyorum. Hiçbir zaman yasaların ve kanunların dışına çıkmayacağız ve kamu hakkını ihlal eden insanlara burada imtiyaz tanımam. Dolayısıyla, o dönemde kaçak olarak inşa edilen Titanic Otel’e önceki dönemde yürekli bir şekilde karşı koyduk, itirazlarımızı yaptık planlarına, 3 – 4 kat daha anlayışına burada eleştirilerimizi çok doğru bir zeminde yaptık. Ve yapılan plan tadilatlarının yasalara ve kanunlara aykırı olduğunu, yapılan tadilatların kamu yararı taşımadığını  dolayısıyla bunların bu şekilde yapılmasının kanuna aykırı olduğunu o dönemde söyledik” diye konuştu.

Konu mahkemeye taşındı

Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bugünlerde bir yerel gazete de arkadaşlarımız bir haber yapmışlar ve “İbrahim Doğan, şimdi neden karşı çıkmıyor?” Tinanic Otelin inşaatı yasalara uygun yapılmadığına yönelik açıklamalar şimdiler de  her ne hikmetse   unutulmaya çalışılıyor. Değerli arkadaşlar biz unutmadık. Titanic Otel ile ilgili davalarımız sürüyor şu anda mahkemeye vermişiz. 6.dairede bu dava devam ediyor. Kartal halkının aleyhine olan hiçbir kararın altına imza atmadık, atmayız da.

İlgili gazete de ilgili otele güya ruhsat veriliyormuş duyumları var. İmardan sorumlu teknik başkan yardımcısıyım. Arkadaşlar buradan açıklıyorum Titanic Otel’in yasalara ve imar kanununa  aykırı olduğunu  şimdi ilan ediyorum, yarında ilan edeceğim. Orasının iskan alabilmesi için ya o binayı yeniden planlayacaksınız yada plana uyduracaksınız. İlgili haberin asılsız olduğunu burada vurgulamak istiyorum. Böyle bir şey yok. Teknik başkan yardımcısı olarak böyle bir ruhsat vermedim. Daha doğrusu İskân vermedim. Oraya üç tane daha kat ilave ettiler. Kamu hakkını GASP ediyorlar arkadaşlar. Buradan ilan ediyorum yasalara haykırı olan hiçbir yapıya bizim tarafımızdan iskan ve ruhsat verilmesi asla ve asla mümkün değildir arkadaşlar. Bunu ben bu kürsüde açıklama ihtiyacını duydum o nedenle söz hakkı almış bulunuyorum.” Dedi.

İspark Kartal’a yatırım yapacak mı?

Doğan, “Belediyenin imkânları çok kısıtlı. Önceki dönemde kamu arazileri yok edilmiş, hiç edilmiş. Şimdi onun sıkıntısını çekiyoruz. Yasalarda ilçe belediyelerin haklarını da gasp etmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi caddeleri park yaptı. İspark’ın elemanları makbuz kesiyor. Gerçekten o paralar Kartal halkına hizmet olarak yansıyor mu? Bir kenti düşünün ana caddelerinden yararlanamıyor. Belediye araçları Kartal’ın caddelerine park edemiyor. Çünkü Büyükşehir bırakmıyor.”şeklinde konuşarak serzenişte bulundu.

Kesimal, Başkan Öz meclis toplantısına neden katılmıyor?

Ağustos ayı meclis toplantısının üçüncü konuşmasını Kartal Belediyesi eski Başkan yardımcısı ve AK Parti meclis üyesi Abdi Kesimal, yaptı ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz’ü  şöyle eleştirdi: “ Sayın Belediye Başkanı  3-4 aydır meclis toplantılarına katılmıyor. Belediye başkanı acaba neden meclise gelmez? Çünkü Kartal belediye meclisi birinci derece de karar organıdır” yorumunu yaptı.

Kesimal, şöyle devam etti: “  Ama durum burada tersine işliyor. Burada gündemdeki konular var. İcraatlar yapılmış arkasından  bunu “tasdik edin’ diye  gönderiyor, kendisi neden burayı şereflendirmiyor. Bu nasıl oluyor?” şeklinde soru yönetti.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]