SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Günay, Anayasa mahkemesinin bile onayladığı yeni anayasaya “EVET”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığını ve Ak nokta standını ziyaret etti.  

1982 Anayasasının demokrasinin ve halkın zararına olduğunun altını çizen Bakan Günay, “  CHP halkı Referandum konusunda yanlış bilgilendiriyor, hedef saptırıyor” dedi.

BASKI DÖNEMİNDE HAZIRLANMIŞTIR

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şöyle devam etti: “Anayasa konusunda siyasetin eski alışkanlıklarından vaz geçmesinin gerektiğini düşünüyorum ve bunu önemsiyorum. Biz bir Anayasa oylaması yapıyoruz, genel seçim yapmıyoruz.11 ay sonra genel seçim var,12 ayın altına indik. Hukuk devletinin çıtasını yükseltmek için sınırlı bir Anayasa değişikliği yapıyoruz. Türkiye’nin Anayasası 12 Eylül 1980’den sonra hazırlanmıştır. Yani BASKI döneminde hazırlanmıştır. Ondan evvelki, Anayasamız biraz daha özgürlükçüydü. Oda askeri rejimlerce hazırlanmıştı. Hâlbuki Türkiye’nin  milli iradeyle, millet eliyle bir Anayasa yapması  ve bunu da millete sunarak  yasalaştırmak gerekiyor. Biz bu konuda bir söz vermiştik 2007 seçimlerine giderken. Ama haksız bir siyasi tartışma oldu. Cumhuriyetle ilgili, rejimle ilgili ve devletle ilgili. Bu tartışmalarla Türkiye’nin önünü tıkamak istemediğimiz için  o köklü Anayasa değişikliğini erteledik. Fakat seçim gelirken  bazı değişiklikler yapmak ve bazı standartları yükseltmek açısından zorunlu olduğunu düşündük ve partilere teklif götürdük” hatırlatması yaptı.

YALAN SÖYLÜYORLAR

Günay, “ Ne yazık ki siyasi partiler ciddi bir biçimde Anayasa değişikliğine muhatap olmak istemediler. Ve çelişkili açıklamalarda yaptılar. Sonuç ta  CHP ve MHP oylamalara girmedi, MHP’de sürekli olarak  “EVET” dedikleri maddeye “HAYIR” “HAYIR” dedikleri maddeye ”EVET” kullandılar. Böyle bir siyaseti gerdirme ortaya çıktı. Yaptığımız iş Şimdi akılla bilgiyle sükunetle  değerlendirmesi gereken bir iştir. Bundan 27-28 gün sonra  sandığa gideceğiz ve millet mensubu olduğu siyasi partilerden ayrı olarak Anayasa değişikliği konusunda bir oy kullanacak. Anayasa değişikliğine “EVET” ve ya “HAYIR” diyenler seçimde farklı doğrultuda  oy kullanma hakkına ve özgürlüğüne  sahiptirler.

Bir köklü hukuk-temel metni değişikliyle, bir seçimi bir birine karıştırmamamız gerekir. Burada yapılması gereken bence son derece basittir. Anayasa değişiklikleri ne getiriyor? Ne vaat ediyor? “EVET” dersek ne olacak,”HAYIR” dersek ne olacak? Bunu her hangi bir İnternet Cefa’da veya evimizdi İnternete girerek Anayasa değişikliğ ile ilgili metni mat de madde okumayı herkese tavsiye ediyorum. Ne yazık ki orta da bir dolu yalan geziyor. Bunu çok üzüntüyle söylüyorum. Türkiye’de siyasi iddiası olan, Türkiye’nin geleceği ile ilgili siyasi vaatleri olan  siyasetçi ne yazık ki Allah’tan korkmadan  su sıcaklar da ve mübarek  günde, milletten utanmadan  ve kendilerinden de utanmadan  YALAN SÖYLÜYORLAR” ifadesini kullandı.

AK parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, İl Meclis üyesi Kenan Çakal, Başkan Yardımcıları Fikret Polat, Yüksel Gülhan, Hülya Göbel oğlu, Kadın Kolları Başkanı Hüsna Balcı, Gençlik kolları ve  partililerce karşılanan Bakan Günay, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı’da bakanlığı ve Referandum ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

AK NOKTAYI ZİYARET ETTİ

Bu arada Kartal AK Parti Teşkilatı’nda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yasın Ağa  Altgeçidin  yanında Referandum çalışması yapan AK Nokta Standını ziyaret etti ve burada halka hitap eden Bakan Günay,  12 Eylük 2010 tarihinde yapılacak olan Referandum’da “EVET” oyu vermelerini istedi.

İKİ ZİYARET DAHA YAPTI

Daha sonra Kartal eski Belediye Başkanlarından Ali Duranoğlu’nu ziyaret eden Bakan Günay, İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız ve Başkan Yardımcıları Fikret Polat ve Hülya Göbeloğlu, Kartal Şoförler Esnaf Odasını ziyaret eti. Oda Başkanı  Fikret Çelik, Başkan Yardımcısı Ali Osman Baran, Pendik, Tuzla ve Maltepe Oda Başkanları ile görüştü. Bakan Günay, burada yapmış olduğu kısa koşmasında , “Anayasa değişikliğine giderken TERÖR hortladı. Ayrık otlarını temizlemeye çalışıyoruz. İki kere cumhuriyet askıya alındı. 1960 ve 1980 Askeri Darbeleri unutulmamalı” diye konuştu. Günay, Oda mensupları ve çevrede geniş güvenlik önlemi alan kahraman polislerimizle de birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Fethi SATICI

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]