SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

“İstanbul’a Özel Hizmet” akıllı binada sürecek

Yayınlanma:
ABONE OL

Sabri Kaya: “Kamu kurumlarının tarihi yarımadadan çıkmasına öncülük ettik”

İstanbul’a başta eğitim ve sağlık olmak üzere sosyal hizmetler, kültür, spor, tarım, güvenlik gibi alanlarda özel hizmet sunan İstanbul İl Özel İdaresi, yeni hizmet binasına taşındı. İstanbul İl Genel Meclisi ile birlikte yeni binasında hizmete başlayan İl Özel İdaresi daha önce bu hizmetleri 6 ayrı binada sürdürüyordu.

Yeni hizmet binasında ilk kez toplanan İstanbul İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarında söz alan ve bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, eski hizmet binasının Sultanahmet’te olduğunu hatırlatarak “Sultanahmet’i çok özleyeceğiz ama kamu kurumlarının tarihi yarımadadan çıkmasının ihtiyaçtan da öte, tarihe ve tarihi mirasa karşı bir borç olduğunu düşünüyoruz.” Dedi.

“Gelişim ve değişim süreci”

21. Yüzyılda Kamu yönetiminden, bilim ve teknolojiye kadar her alanda çok önemli bir değişim ve gelişim süreci yaşandığını anımsatan Genel Sekreter Sabri Kaya, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi kanunun yürürlüğe girmesiyle İl Özel İdarelerinin, gerçekleştirdikleri hizmetler, sergiledikleri vizyon ve üstlendikleri misyon ile saydam, hesap verme yükümlülüğü olan, verimli, etkin ve kaliteli hizmet sunan bir yapıya kavuşarak yerinden yönetim anlayışına güzel bir temsil örnek teşkil ettiklerini söyledi.

İstanbul İl Özel İdaresi’nin bugüne kadar 6 farklı binada hizmet yürütmesinin yaşattığı sıkıntı ve sorunlara değinen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, artık tüm birimleri ve İl Genel Meclisi il aynı binadan İstanbul’a özel hizmet sunmaya devam edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

“Akıllı Bina, kültür ve sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapacak”

Vatan Caddesi üzerinde yeni binasında hizmete başlayan yeni İl Özel İdaresi ve İstanbul İl Genel Meclisi hizmet binası hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Sabri Kaya, yeni binada; 316 kişilik İl Genel Meclisi Salonu, 200, 120 ve 60’ar kişilik parti grup toplantı salonları, grup başkan odaları, grup yönetim odaları, meclis üyesi çalışma odaları, kütüphane, çalışma ofisleri, yönetim ofisleri, berber, kuaför, yemekhane ve sosyal alanlar bulunduğunu açıkladı.

Akıllı bina teknolojisi ile inşa edilen yeni İl Özel İdaresi hizmet binası, güvenlik ve şeffaflık ile birlikte ele alınmış, simültane çeviriler de dahil olmak üzere bir çok vizyon ihtiyaçlar öngörülerek çözümlenmiştir. Geniş fuaye alanları ile kültür ve sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapacak olan yeni hizmet binası; ses, ışık ve kayıt sistemleri ile data altyapısında son teknolojik cihaz ve sistemleri içinde barındırıyor.

Hizmet binasının yapımının uzamasına da değinen Genel Sekreter Kaya, “çok büyük ve önemli projeleri hayata geçirmiş olan bir kurum olarak, bugüne kadar hiçbir proje veya hizmette karşılaşmadığımız şanslıklarla kendi hizmet binamızın yapımında karşılaştık” dedi.

“Sultanahmet’i çok özleyeceğiz ama tarihi mirasa karşı bu konuda borçluyduk…”

İl Özel İdaresi’nin uzun yıllar Sultanahmet’te, Yerebatan Sarayı’nın bulunduğu cadde üzerinde hizmet verdiğini hatırlatan Genel Sekreter Sabri Kaya, “Sultanahmet’ten, tarihi yarımadadan, Suri Sultani’den ayrılmak kolay olmadı, Sultanahmet’i çok özleyeceğiz” dedi.

Kamu kurumlarının tarihi yarımadadan çıkmasının ihtiyaçtan da öte, tarihe ve tarihi mirasa karşı bir borç olduğunu hatırlatan Genel Sekreter Sabri Kaya, İl Özel İdaresi’nin bu misyona öncülük ettiğini söyledi. Eski hizmet binasının aylık 400.000 TL karşılığında kiralandığını açıklayan Kaya, eski İl Genel Meclisi binasının ise yıkılarak yeşil alan ve parka dönüştürüleceğini açıkladı.

Yeni hizmet binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamlayan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Sabri Kaya, yeni hizmet binasının açılışının ise ileri bir tarihte yapılacağını açıkladı.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]