SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Visoko’dan, İstanbul–Kartal Belgeseli..!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi’nin kardeş Belediyesi olan Visoko’dan gelen gazeteci heyeti İstanbul- Kartal konulu Belgesel çekimlerini tamamladı.

Kartal Belediyesinin 2010 yılı nisan ayında Kardeş Belediye olarak protokol imzaladığı Bosna Hersek’in Visoko şehrinden gelen gazeteci heyet İstanbul ve Kartal’ı tanıtacak belgesel çekti. İstanbul-Kartal ve buralarda ikamet eden Bosnalı yurttaşları anlatan belgesel Ramazan ayı içerisinde Visoko ve Bosna Hersek’te yayımlanacak.

Visoko RTV Televizyonundan bir ekip Kartal Belediyesi’nin konuğu olarak geldiği Kartal’da belgesel çekimlerini tamamladı.İstanbul ve Kartal’da bulunan Bosna Hersek göçmenlerinin yaşamları, ilişkilerini inceleyen ekip ayrıca İstanbul’da yaşayan yurttaşların kültürel, tarihsel ve geleneksel değerlerinin paylaşımını ve Kartal’ın tanıtımını kapsayan bir belgesel çekti.

Gazeteci Meliha Aliomeroviç, Mirha Ganiç ve kameraman Hasan Aliomeroviç’ten oluşan ekip 8-13 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Kartal Belediyesinin misafiri oldu. İstanbul ve özellikle Kartal’da yaşayan yurttaşlarının yaşamları ve etkilerini incelemek için belgesel çeken gazeteci heyetine Kartal Belediyesi tarafından tüm imkanlar sağlandı.

Kartal Belediyesi’nden iki personelin tercümanlık yaptığı gezi ve çekimlerde, Kartal Belediyesi ve projeleri de yer alarak Kartal’ın tanıtımında büyük rol oynadı. Projeleri yerinde inceleyen ekip, Büyükada Sosyal Tesis, Ekolojik Pazar, KEDV, Kadın Ürünleri Pazarı, Huzurevi, Dragos Yelken Okulu, Kartalspor, Halı Dokuma Atölyesi, Çocuk Gelişim Merkezi ve Belediyenin şirketlerini ziyaret ederek röportajlar yaptı.

Kartal’ın mimari ve kültürel yapısını da yakından inceleyen ekip, Maarifi Sultan, Hasan Tahsin, Yakacık, camilerini gezerek Kartal Cemevi ve Surp Nişan Ermeni Kilisesini ziyaret etti. Kartal Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezlerini de ziyaret ederek gezme fırsatı bulan ekip, Anadolu Yakasının en büyük hastaneler bölgesinde kurulan Ramazan çadırında da çekimler yaparak vatandaşlarla iftar açtı.

Kartal haricinde İstanbul genelinde de çekimler yapan ekip ilk olarak Pendik’te bulunan Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğine gitti. Buradaki yurttaşlar ile hasret gidererek beraber olan belgesel ekibi, daha sonra tarihi yarımadada Dolmabahçe Sarayı başta olmak üzere Şişli ve çevresinde çekimler yaptı. Ekip son olarak Mustafa Sandal’ın eşi Emina Jahoviç ile görüşerek röportaj yaptı.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]