Neyzen Tevfik’e bir kardeş heykel daha geliyor

Yayın: 06:48 - 19.08.2010
Güncelleme: 06:48 - 19.08.2010

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, ünlü halk şahiri Tevfik Kolalı(Neyzen)’nın  mermer heykelinden sonra ikinci bir mermer heykeli Kartal’a kazandırmak için çalışma başlattı.

Kurtuluş Savaşı esnasında İstanbul’un güzel İlçesi Kartal’da bahçıvanlık yapan ve kurtuluş savaşına Kuvayi Milliye olarak katılan ve yarlı hizmetlerde bulunan ve “Bahçıvan Kazım, olarak tanınan Kuvayi Milliyeci’nin heykeli nin maket çalışmasının tamamlandığı belirtildi.

Kartal’ın çalışkan ve başarılı Kültür sever Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz, ‘’ Kurtuluş savaşımız ‘de bölgede köyleri basan Rum çetelere karşı amansız bir mücadele veren Kartal’lı Bahçıvan Kazım’ın anısına   tabi ki sahip çıkacağız.Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine sahip çıkamaz anlayışı ile böyle bir karar aldık.Kartallı Bahçıvan Kazım’ın heykelini muhtemelen Kartal meydanına monte etmeyi  düşünüyoruz” diye konuştu.

Başkan Öz,  Nazım Hikmet’in şiirlerine konu olan Kartallı  bahçıvan Kazım ile ilgili şiirinin son mısrasını da şöyle hatırlattı: “ Ve kavga bittiği zaman ne çiftlik  sahibi oldu,ne apartman,Kavgadan önce Kartal’da bahçıvandı,Kavgadan sonra Kartal’da bahçıvan.”

Fethi SATICI

Exit mobile version