Uzman açıkladı: Yatırımcıları kaos bekliyor! Küresel çalkantı dolar ve altında yönü değiştirdi!

Yayın: 20:00 - 17.04.2024
Güncelleme: 20:00 - 17.04.2024

#image_title

Altın ve dolardaki durama dair uzmanından açıklama geldi. Büyük bir kaos yatırımcıları bekliyor. Küresel çalkantılar altın ve doları ciddi etkileyecek. İşte altın ve dolardaki gidişata dair detaylar…

Ülkemizdeki yatırımcılar küresel çapta yaşanan olayların piyasalara etkisini merak ediyor. Yaşanan gelişmelerle beraber yatırımlarını altın ve dolara yapan vatandaşlar gelişmeleri takip ederken uzmanlardan birer birer açıklamalar geliyor. Ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar ve altındaki gelişmelerin nasıl olacağına dair yatırımcılara detaylı açıklamalarda bulundu. Peki, küresel çaptaki gelişmelerin dolara ve altına etkisi nasıl olacak? Altın ve dolara yatırım yapılmalı mı? 2024 yılında altın yatırımcılarını neler bekliyor? Doların sene içindeki gidişatı nasıl olacak? İşte dolar ve altındaki gelişmelere dair detaylar haberimizde…

ZOR GÜNLER KAPIDA

Ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut, milyonlarca yatırımcının merak ettiği noktalara değinerek yatırımcılara açıklamalarda bulundu. Vatandaşların ellerindekini değerlendirmek için kripto para, bora, dolar ve altını değerlendirdiği biliniyor. Ancak bu yatırım araçları son günlerde yaşanan İran ve İsrail geriliminden büyük oranda etkileniyor. Yaşanan sert iniş ve çıkışlara dair yatırımcılar da endişeli. Ekonomistlerden gelen açıklamalar doğrultusunda vatandaşlar yatırımlarını nasıl yönlendireceklerini değerlendiriyor. Ekonomist Zelyut, yaptığı açıklamada dolar ve altın yatırımcılarını zor günlerin beklediğini belirtti. Açıklamasında “Devletin başındakilerin önlem alması durumunda belki bu beladan sıyrılma şansımız olabilir. Ancak önlem alınmaması halinde sıkıntılı günler yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMCILAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYABİLİR”

2024’ün ilk 3 ayında 513,4 milyar bir açığın ortaya çıktığını ifade eden Zelyut, yüzde 105 bir artışla açığın büyüdüğünü söylüyor. Ülkemizdeki faiz giderleriyle 3 ayda 250 milyar TL bir harcama gerçekleştirildiğini vurgulayan Ekonomist Zelyut şunları söyledi:

“Bu 148 milyar bir artış anlamına geliyor. Rakamlar durmadan artmayı da sürdürüyor. Bu zamana kadar dolar 41 ila 43 bandında tutacak modelimiz, jeopolitik sıkıntılar ve dış sermaye girişlerinin inmesi probleme neden olabilir. Neticede doların 41 – 43 seviyelerine çıkmasını bekleyenler büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaktır. Rakamlar yukarı yönlü olabilir, bu durumda da yapılması gerekenler olacak. Hem şirketler hem de bireyler rakamları takip ederek önlem almalılar.”

2024 SONUNDA ALTIN VE DOLARDA DURUM NE OLACAK?

Ünlü Ekonomist Zelyut, dolar kuru için “41 – 43 bandında tutmak mümkün. Ancak bunun için hem bireylerin hem de şirketlerin önlem alması gerekiyor. Özellikle hükümetin gereken önlemleri alması lazım. Şimdiden önlem alınması halinde sene sonunda dolarda 41 – 43 TL’yi görebiliriz. Altının gücü ise belli. Jeopolitik problemlerden güç alan altında İsrail kaynaklı problemlerin sürmemesi durumunda yataya bağlama durumu gelişir” ifadelerini kullandı.

ahmet keskin
Exit mobile version