Engin Dilan Polat çiftinin dosyasında yeni gelişme! Vergi kaçakçılığı suçu için tahliye kararı

Yayın: 09:21 - 19.04.2024
Güncelleme: 09:21 - 19.04.2024

#image_title

Dilan ve Engin Polat çiftinin dosyasında yeni gelişme. Çifte vergi kaçırma suçuna ilişkin olarak tahliye kararı verildi. İşte detaylar…

Engin ve Polat çiftinin dosyasında yeni gelişme yaşandı. Polat çifti ve diğer tutuklu olan şahıslar hakkında “ Vergi kaçırma” suçuna ilişkin olan dosya için tahliye kararı verildi. Tahliye kararının ardından da Polat çifti cezaevinde kalmaya devam edecek. Diğer suçlarına ilişkin olarak Polat çiftinin tutukluluk halleri devam edecek.

Geçtiğimiz kasım ayında tutuklanan aralarında Dilan ve Engin Polat çiftinin de bulunduğu şüpheliler için vergi usul kanuna muhalefet suçundan tahliye kararı verildi. Fakat Dilan-Engin Polat çifti ve diğer şüpheliler, 2 farklı suçtan tutuklandığı için cezaevinden çıkmayacak.

İçlerinde Dilan ve Engin Polat çiftinin de bulunduğu 12 şüpheli şahıs, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, “ Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “ Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “ Vergi kanuna muhalefet, ve “ Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarına ilişkin olarak geçtiğimiz 5 Kasım tarihinde tutuklanmıştı. Mahkeme tarafından, 6 aydır cezaevinde olan şüpheliler vergi kanuna muhalefet suçundan tahliye edildi.

Soruşturmaları devam eden Engin ve Dilan Polat çifti, gerçekleşen tutukluluk incelemesi sonucunda Savcı, Engin Polat, Dilan Polat ve diğer tutuklu şahısların, “ Vergi usul kanuna muhalefet” suçuna ilişkin olan dosyanın gelmiş olduğu aşama dikkate alınarak tahliyelerini talep etti. Savcı, “ Kara para aklama” ve “ Örgüt kurma ve yönetme” suçlarına ilişkin olan dosya üzerindeki çalışmaların sürdüğünü söyleyerek tutuklarının devamını talep etti.

kader gun
Exit mobile version