Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Yayın: 22:56 - 24.04.2024
Güncelleme: 22:56 - 24.04.2024

#image_title

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi.

Kuzey Afrika’dan gelen ve geçtiğimiz günlerde Güney Yunanistan’ın üzerinde gökyüzünün turuncu renk olmasına sebep olan toz bulutları, Türkiye’de de etki etmeye başladı. Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 44 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce illeri için sarı kodlu uyarı verildi.

Sahra Çölü’nden gelen toz bulutlarının Avrupa’ya taşınması en başta Yunanistan ve Türkiye  dahil olmak üzere birçok güney Avrupa ülkesinde gökyüzünün turuncu renk almasına ve görüş mesafesi ile hava kalitesinin düşmesine sebep oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de de etkisini gösteren toz taşınımı ile ilgili uyarılar geldi.

Türkiye’ye Tekirdağ üzerinden giriş yapan ve yurdun batı kesimine etki eden çöl tozunun 3 gün daha İstanbul’da etki edeceği tahminler arasında.

kader gun
Exit mobile version