Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Yayın: 06:56 - 25.04.2024
Güncelleme: 06:56 - 25.04.2024

#image_title

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın!

Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın.

Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı olacağı bildirildi. Vatandaşların toz taşınımı sırasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Aynı zamanda toz taşınımı sırasında kuvvetli rüzgarda görülecek. İşte meteoroloji son dakika uyarıları…

TAM 44 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak Türkiye’nin 44 ili için sarı kod verdi. Meteorolojiden yapılan açıklamada Bugün sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu bölgesi, Akdeniz Bölgesi, İç Ege Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile orta ve Batı Karadeniz bölgelerinde Afrika kökenli top taşınımının etkili olacağı bildirildi.

Bugün akşam saatlerine kadar İç Ege ve batı Akdeniz’de etkisini göstermesi beklenen toz taşınımı diğer bölgelerde ise Cuma gece saatlerine kadar görülmeye devam edecek. Toz taşınımı sırasında başta sağlık problemi yaşayan vatandaşlar olmak üzere tedbirli ve dikkatli olunması istendi. Ayrıca görüş mesafesinin düşme ihtimali olduğu da bildirildi. Hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama ve yağış sırasında çamur yağması gibi olumsuzluklar görülebilir.

KUVVETLİ LODOSTA BEKLENİYOR

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada batı ve orta Karadeniz’in iç kesimleri Batı Akdeniz ile İç Anadolu Bölgesi’nin genelinde kuvvetli lodosun etkili olacağı ifade edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Lodos sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

Lodos ve fırtınanın bugün 09 ile 21 saatleri arasında etkisini göstermesi bekleniyor. Kuvvetli Rüzgar esnasında çatı uçması ağaç ve direk devrilmesi ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir.

METEOROLOJİDEN SARI KODLU UYARI YAPILAN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kodu verilen iller ise şöyle sıralandı:

– Adana

– Adıyaman

– Afyonkarahisar

– Amasya

– Ankara

– Antalya

– Aydın

– Bolu

– Burdur

– Çankırı

– Çorum

– Denizli

– Eskişehir

– Gaziantep

– Hatay

– Isparta

– Mersin

– Kastamonu

– Kayseri

– Niğde

– Ordu

– Samsun

– Sinop

– Sivas

– Tokat

– Şanlıurfa

– Kilis

– Osmaniye

– Düzce

– Yozgat

– Uşak

– Zonguldak

– Aksaray

– Karaman

– Bartın

– Karabük

– Kırşehir

– Konya

– Kütahya

– Kırıkkale

– Malatya

– K.Maraş

– Muğla

– Nevşehir

kader gun
Exit mobile version